Svečano otvorenje

Umirovljenici u Jelenju uselili u novi prostor za rad i druženje

Sanja Gašpert

U Dražicama je preuređen nekadašnji ugostiteljski objekt pored kuglane koji će sada koristiti stariji mještani.Brojni umirovljenici i članovi Udruge umirovljenika Jelenje okupili su se u novim prostorima za rad i druženje u Dražicama.


Radi se o prostoru do kuglane, koji je nekad služio za ugostiteljsku djelatnost, a sada je predan u ruke vrijednih članova Udruge.


– Zahvaljujemo se našem načelniku Robertu Marčelji koji nam je omogućio predivne prostore za rad i druženje. Prostor smo dodatno uredili i prilagodili našim potrebama, kazala je na svečanosti otvorenja novih prostora Mladenka Štefan, predsjednica Udruge umirovljenika Općine Jelenje.
Dodala je da je suradnja s Općinom Jelenje odlična te da će se nastaviti i dalje, u obliku provođenja raznih projekata i potreba samih umirovljenika.


Umirovljenici u prostoru mogu igrati karte, pikado, uređen je prostor za galeriju te okrjepu. Sam prostor veličine je 85 četvornih metara.


– Već neko vrijeme radimo na tom projektu, prostor je adekvatan i klimatiziran te je napravljen značajan korak za provođenje slobodnog vremena naših umirovljenika koji su članovi Udruge.


Prostore koji su nam na raspolaganju stavljamo u funkciju, a zamišljeno je da umirovljenici maksimalno koriste ovaj prostor za druženje.


Udruga broji mnogo članova i ima razne aktivnosti svaki mjesec te dosadašnje prostorije u Jelenju svakako nisu zadovoljavale potrebe stanovnika treće životne dobi.


Općina Jelenje i dalje će aktivno pomagati i stajati na raspolaganju umirovljenicima, kazao je jelenjski načelnik Robert Marčelja.