Perivoju Gospe Trsatske

“Ulice plešu, ulice sviraju” u nedjelju: Nastupit će mladi umjetnici iz Rijeke i okolice

Marko Dobrecović

Smotra će predstaviti široku paletu plesnih i glazbenih izvedbi, koje su pripremili mladi umjetnici iz Rijeke i okolice, uz podršku mentorica i mentora iz OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz LabinaOve će se nedjelje u Perivoju Gospe Trsatske održat će plesno-glazbena smotra “Ulice plešu, ulice sviraju.”


Smotra će predstaviti široku paletu plesnih i glazbenih izvedbi, koje su pripremili mladi umjetnici iz Rijeke i okolice, uz podršku mentorica i mentora iz OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica,
Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina.


Na glazbeno-umjetničkom događaju u Perivoju Gospe Trsatske predstavit će se učenici klasičnog baleta, suvremenog plesa, klavira, harmonike, trube, udaraljki, violine, viole i kontrabasa.
Smotra je organizirana u sklopu projekta „Ulice plešu, ulice sviraju“, a nositelji projekta su Sanja Josipović, Lucija Soldo i Igor Čupković iz OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, dok su partneri projekta Slađana Čolović, Anita Primorac i Maja Veljak iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te Melita Lasek Satterwhite i Vitalij Klok iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina.


Cilj projekta je razvijanje kreativnosti i umjetničkog izražavanja kod mladih, promocija plesne i glazbene umjetnosti te poticanje sudjelovanja i zajedništva.


Nositelji projekta Josipović, Soldo i Čupković navode važne dionike za ostvarenje ovog projekta.


-Ponosni smo što smo dobili prostor u predivnom Perivoju Gospe Trsatske za ovaj događaj stoga se zahvaljujemo gvardijanu Fra Krunoslavu Kocijanu na gostoprimstvu, podršci i suradnji. Njegova
podrška ključna je za uspješnu realizaciju događaja i pružanje nezaboravnog iskustva posjetiteljima. Također, želimo izraziti posebnu zahvalnost ravnateljici OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica Violeti Nikolić koja je prepoznala važnost ovog projekta, podržala ga i omogućila njegovu realizaciju. Njena vizija i angažman bili su neophodni za organizaciju ovog događaja koji spaja ljude kroz umjetnost, slažu se nositelji projekta “Ulice plešu, ulice sviraju”.


Glazbeno-umjetnički događaj mladih polaznika umjetničkih škola održava se ove nedjelje s početkom u 15 sati, a ulaz je slobodan.