U ORGANIZACIJI HTZ-a

Ugledni novinari iz Francuske i Mađarske dolaze u Rijeku upoznati Europsku prijestolnicu kulture

Alenka Juričić Bukarica

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Rijeka, Europska prijestolnice kulture 2020. tema je studijskog putovanja grupe uglednih novinara iz Francuske i Mađarske čiji boravak u Rijeci ima za cilj predstaviti kulturne raznovrsnosti grada i autentičnost ponude čitave kvarnerske regijeRIJEKA – Ugledni novinari iz Francuske i Mađarske ovaj vikend upoznat će Rijeku, Europsku prijestolnicu kulture 2020. 


Rijeka, Europska prijestolnice kulture 2020. tema je studijskog putovanja grupe uglednih novinara iz Francuske i Mađarske čiji boravak u Rijeci ima za cilj predstaviti kulturne raznovrsnosti grada i autentičnost ponude čitave kvarnerske regije.


Studijsko putovanje realizira se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, TZ Kvarnera i TZ grada Rijeke.
 Tijekom svog  boravka u Rijeci i Opatiji novinari francuskih medija Pigiste Travel, La Semaine de I’Ile de France, wevamag.com, Destination magazine, Stylist i Femme Actuelle, te mađarskih medija Petőfi TV, Kossuth Rádió, te lifestyle portala Femcafé posjetit će muzej računala Peek and Poke, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, razgledat će Trsatski kaštel i Svetište Majke Božje Trsatske.


Također, obići će dvije izložbe u okviru programa Rijeka EPK 2020. „Violinom iznad granica/Sradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona“ i izložbu „D’Annunzijeva mučenica“.


Novinari će odsjesti u Opatiji, pa će tako razgledati Opatiju i njezinu turističku ponudu, sudjelovat će na kostimiranom Humanitarnom balu koji se održava u Guvernerovoj palači u Rijeci i za kraj svog boravka na Kvarneru prisustvovat će završnoj međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci.