Udruga Srce za nju u Rijeku dovodi svjetski poznati Glenn Miller Orchestra

P. N.

Glenn Miller svoju jesensku turneju u Hrvatskoj počinje u Rijeci zahvaljujući donatorskom koncertu riječke Udruge Srce za nju.Svjetski poznati Glenn Miller Orchestra pod dirigentskom palicom Will Saldena, nastupit će 6.listopada 2024.godine u HNK Ivana pl.Zajca i donijeti swing ritmove tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća.


Udruga će koncertom slavnog orkestra na veličanstven način obilježiti Mjesec borbe protiv raka dojke i Dan ružičaste vrpce u Rijeci.


Ovo je treća godina djelovanja Udruge koja je prepoznatljiva po besplatnom prijevozu žena oboljelih od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti, te cijelom nizu projekata kroz koje Udruga sa brojnim liječnicima iz Stručne podrške pomaže bolesnim ženama na putu njihovog ozdravljenja.


Ovo je njihov treći donatorski koncert u riječkom HNK Ivana pl. Zajca. Započeli su s klapom Cambi, a još je u sjećanju prošlogodišnji veličanstveni nastup Bože Vreće i zgrada HNK-a osvijetljena u ružičasto. Ove godine Udruga je napravila veliki iskorak prema svjetskoj sceni te Riječanima donosi vrhunski spektakl i povratak u zlatno doba swing glazbe.


Zgrada HNK Ivana pl. Zajca osvijetljena u ružičasto


Od prvog nastupa 1985. godine Glenn Miller Orchestra nastupio je više od pet i pol tisuća puta pred otprilike pet milijuna ljudi.


“Trudimo se svirati glazbu koja je obilježila to razdoblje na isti način kao Glenn Miller. Nije to kopiranje, ali bilo bi vrlo čudno, i za publiku i za bend, svirati modernu, npr. disko verziju “In The Mood”: ni publika ni bend ne bi uživali u takvom nastupu” rekao je Will Salden. 


6.listopada riječki HNK postat će prava plesna arena, vraćajući nas u doba kada je nastao jedan od najkosmopolitskijih, opuštenih i zaraznih glazbenih stilova svih vremena – Swing. Zbog prepoznatljivog, iznimno harmoničnog, a istovremeno uzbuđujućeg zvuka, oživljavaju se vječni svjetski hitovi poput “Moonlight Serenade”, “In the Mood”, “Rhapsodie In Blue”, “Leroy Brown”, “Sentimental Journey” i mnogi drugi.


Iako je prošlo više od 85 godina od osnivanja Glenn Miller Orchestra, glazbeni svijet i dalje je obogaćen nezaboravnim melodijama i aranžmanima. Glenn Miller, zajedno sa svojom nezaboravnom glazbom, prepoznat širom svijeta.


Pokrovitelji donatorskog koncerta Udruge Srce za nju su Grad Rijeka, Primorsko goranska županija i KBC Rijeka. Medijski pokrovitelj je Novi list.


Ulaznice potražita na sustavu te prodajnim mjestima Mojekarte.hr