HOPE4HEALTH

Udruga Pegaz održala praktičnu edukaciju o kompetencijama uspješnog terapijskog tima

Portal Novi list

Foto Udruga Pegaz Rijeka

Foto Udruga Pegaz RijekaU sklopu projekta „Horse pedagogics for better health“ – HOPE4HEALTH kojeg provodi Udruga za terapije i aktivnosti pomoću konja „Pegaz“ iz Rijeke s partnerom iz Slovenije – Zavod „Nazaj na konja“, održan je prvi modul praktične edukacije „Kompetencije uspješnog terapijskog tima“ za 14 polaznika iz Hrvatske i Slovenije.


U sklopu projekta izrađen je program edukacije timova u terapiji pomoću konja te je raspisan javni poziv za uključivanje zainteresiranih kandidata u obje zemlje. Prvi dio edukacije proveden je od 19.04. do 21.04.2024. na prostoru Zavoda „Nazaj na konja“ u Sloveniji gdje su polaznici stekli nova znanja i vještine u području timske suradnje i komunikacije u terapijskim programima.

Cilj provedenog modula edukacije i projekta općenito je jačanje osobnih i organizacijskih kompetencija osoba koje kao volonteri ili stručni djelatnici sudjeluju u provođenju programa terapije pomoću konja u Hrvatskoj i Sloveniji.


Drugi dio praktične edukacije polaznika planira se za rujan 2024. u Rijeci, na prostoru Udruge „Pegaz“. Aktivnost je provedena u sklopu programa Erasmus + i financirana je od strane Europske Unije.