Pod vedrim nebom

Udruga Mirakul i ovog ljeta na Platku ima “Kutak za opuštajući trenutak”

Portal Novi list

Na 1.100 metara nadmorske visine druži se i uživa vikendima u srpnju i kolovozu, subotom i nedjeljom od 17 do 19 satiKutak za opuštajući trenutak Udruge Mirakul i ovog ljeta djeluje na Platku.


“Na 1.100 metara nadmorske visine družimo se i uživamo vikendima u srpnju i kolovozu, subotom i nedjeljom od 17 do 19 sati.  Pozivamo sve zainteresirane da gradsku vrevu i plaže zamijene svježim zrakom pod krošnjama zelenih bukvi, uz vođeni dvosatni program, poručuje predsjednica Udruge Mirakul Daliborka Margetić.


Dvosatni program uključuje Do In vježbe pokretanja energije, koje se sastoje od vježbi istezanja, lupkanja, protezanja tijela s ciljem pokretanja energije u meridijanima i poticanja dobrog fizičkog i psihičkog stanja.
Tu je i zvučna gong kupka: “U ležećem položaju, stanju budnog spavanja uživamo u zvuku i vibracijama iscjeljujućeg drevnog instrumenta čije uživanje od sat vremena regenerira um i tijelo kao kod osmosatnog spavanja”, opisuje se.Projekt sponzorira Općina Čavle te je, stoga, besplatan za sve korisnike.


Kutak za opuštajući trenutak nudi i dodatne sadržaje, kao što su Bosa staza, kreirana da se bosim stopalima povezuje sa zemljom, te Labirint slobode, kroz koji se hoda svjesno, s namjerom ili u opuštenom, meditativnom stanju, čisteći svoj um od nepodržavajućih misli.


U slučaju niske temperature ili padalina sadržaj neće biti održan.