Dobrodošla pomoć

Učenicima OŠ Kostrena poklon-bonovi i novci za radne bilježnice

Barbara Čalušić

Vrijednost kompleta radnih bilježnica za obavezne predmete od 1. do 4. razreda iznosi 110 kuna, za 5.i 6. razred 210 kuna, a za 7. i 8. razred 310 kunaKOSTRENA – Općina Kostrena financirat će komplet radnih bilježnica za obavezne predmete učenicima Osnovne škole Kostrena. Vaučeri za radne bilježnice izdavat će se u Općini Kostrena od 18. srpnja do 16. rujna, a moći će se iskoristiti do 30. rujna u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, Narodne novine i V.B.Z.


Poklon-bonovi


Kompleti radnih bilježnica za obavezne predmete usklađeni su s udžbenicima i ne uključuju radne bilježnice za predmete s pretežno odgojnom komponentom i izborne predmete kao ni atlas za geografiju. Vrijednost vaučera u skladu je s maksimalnom dozvoljenom vrijednosti obrazovnih materijala koji se uz udžbenike koriste u nastavi obaveznih predmeta, a koja je propisana Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu. Vrijednost kompleta radnih bilježnica za obavezne predmete od 1. do 4. razreda iznosi 110 kuna, za 5.i 6. razred 210 kuna, a za 7. i 8. razred 310 kuna.


Pravo na komplet radnih bilježnica za obavezne predmete imaju svi učenici koji pohađaju OŠ Kostrena kao i učenici koji imaju prebivalište na području Kostrene, a ne pohađaju školu u Kostreni i koji to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Pravo će se proširiti i na djecu iz Ukrajine s privremenim boravištem na području Kostrene.
Za učenike koji ne pohađaju OŠ Kostrena zahtjevu je potrebno priložiti uvjerenje o prebivalištu i potvrdu o upisu u školsku godinu 2022./2023. Korisnicima koji su radne bilježnice nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem online prodaje refundirat će se troškovi uz predočenje originalnoga R1 računa (na ime podnositelja zahtjeva) te broj računa na koji će se izvršiti uplata, odnosno povrat sredstava. Zahtjev za nadoknadu troškova može se predati do 15. listopada.


Općina će kao i do sada, svim učenicima prvih razreda osigurati poklon-bon od 300 kuna, svim srednjoškolcima bon od 600 kuna te sufinancirati troškove javnog prijevoza dok će učenicima OŠ Kostrena i u narednoj školskoj godini osigurati prijevoz školskim autobusom.


»Pametne ploče«


Povećat će se i participacija Općine u troškovima programa produženog boravka kako bi unatoč porastu svih ulaznih troškova, krajnja cijena za roditelje ostala na razini dosadašnje i u skladu s Odlukom Primorsko-goranske županije kao osnivača škole o organizaciji i načinu provedbe programa produženog boravka u osnovnim školama, za što će se iz općinskog proračuna na razini godine izdvojiti 517.200 kuna.


Zbog povećanja broja učenika rastu i potrebe za novom opremom pa će Općina Kostrena u suradnji s Inom za sljedeću školsku godinu osigurati četiri nove »pametne ploče«.