Lijepa gesta

Učenici OŠ Sveti Matej riječkoj Pedijatriji darovali taktilnu slikovnicu

Sanja Gašpert

Unikatnu slikovnicu izradili su učenici petih razreda viškovske škole kao izvannastavnu aktivnost u slobodnim subotama.Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka primila je na dar jedinstvenu taktilnu slikovnicu za slabovidnu djecu.


Riječ je o unikatnoj slikovnici koja predstavlja ručni rad učenika Osnovne škole Sveti Matej iz Viškova, a namjena joj je olakšati boravak najmlađim pacijentima na Kantridi.


Na originalnom daru, u ime KBC-a Rijeka učenicima se zahvalila predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. sc. Iva Bilić Čače pohvalivši njihovu kreativnost i izrazivši nadu će slikovnica o pametnoj sovi Azri dobiti i svoj nastavak.
Nastavnice OŠ Sveti Matej iz Viškova i mentorice na projektu, Jasmina Mamula i Irena Zubčić, pojasnile su da su slikovnicu koja se može i čitati i osjetiti pod prstima izradili učenici petih razreda kao izvannastavnu aktivnost u slobodnim subotama.


Slikovnica je nastala kao rezultat rada na projektu SOVA koji je osvojio treću nagradu u prvom izdanju Digitalnog učeničkog inkubatora, a uskoro će biti dostupna i u digitalnom obliku.