Projekt aglomeracije Rijeka

Učenici OŠ Pećine posjetili izvorište Zvir

P. N.

Jedinstven doživljaj Zvira

Jedinstven doživljaj Zvira

Imali su prigodu doznati više o važnosti vode, od kuda nam dolazi i kamo ide, ali i upoznati se o samom projektu, rekao je Alen Miličević 


RIJEKA  Posjetom učenika OŠ Pećine izvorištu Zvir u Rijeci nastavljeno je s predstavljanjem projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka namijenjenim učenicima osnovnih škola. Predstavljanje je održano u prostorima Komandnog centra i crpne stanice Zvir, a tom prigodom učenici su više saznali o svrsi i važnosti projekta te što on znači za njihovo odrastanje i daljnji život u zajednici u smislu važnosti očuvanja vodnih resursa. U sklopu predstavljanja, učenici su imali priliku razgledati izvorište Zvir te doživjeti jedinstvene zvukove podvodnog osluškivanja izvorišta.


Učenici OŠ Pećine na izvorištu Zvir


– Sretan sam što su se i učenici OŠ Pećine imali prigodu upoznati s vrlo značajnim projektom za našu zajednicu. Mislim da im je bilo korisno i zanimljivo. Imali su prigodu doznati više o važnosti vode, od kuda nam dolazi i kamo ide, ali i upoznati se o samom projektu, rekao je Alen Miličević, koordinator projekta.


Učenici informirani o projektu
Projektom »Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka« je predviđena izgradnja uređaja drugog stupnja pročišćavanja otpadnih voda u Rijeci na lokaciji Delta, gradnja i rekonstrukcija oko 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica. Uz to, izvodit će se radovi na oko 100 kilometara javne vodoopskrbe u Rijeci i Kastvu te općinama Viškovo, Čavle i Jelenje koji čine područje aglomeracije Rijeka.