Akcija

U ZTC-u “Svilena tiramola” za oboljele od mišićne distrofije

Sanja Gašpert

Svilena tiramola u ZTC-u

Svilena tiramola u ZTC-u

Izloženo je 120 svilenih kravata, za koje će u ponedjeljak, od 14 do 20 sati, biti organizirana prigodna donacijska aktivnostPo uzoru na “Crvenu tiramolu”, koju je Zapadni trgovački centar (ZTC) Rijeka organizirao povodom promoviranja dobrovoljnog davalaštva krvi, u organizaciji Lions kluba Korzo iz Rijeke i ZTC-a, od danas do ponedjeljka, 18. listopada, u prostorima ovog trgovačkog centra održava se donacijska izložba pod nazivom “Svilena tiramola”, na kojoj je izloženo 120 svilenih kravata, za koje će u ponedjeljak, od 14 do 20 sati, biti organizirana prigodna donacijska aktivnost, najavljeno je na konferenciji za novinare.


– Izložba na tiramoli postavljena je na etaži E-1 našeg centra, ispred trgovina Elipso i Muller, u nedjelju navečer će se spustiti, kako bi se kravate mogle prigodno izložiti posjetiteljima, koji će za odabranu kravatu donirati sredstva.


Prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi osoba s mišićnom distrofijom iz Rijeke, koja okuplja 85 članova.

Donacijsku aktivnost glazbenim će nastupom popratiti Antonio Krištofić i prof. Mateo Žmak. Jedan od slogana koji visi na našoj svilenoj tiramoli je “Najveći je dar onaj koji dolazi iz srca”, a to je ujedno citat koji obilježava sve članice Lions kluba Korzo, njihovo humanitarno djelovanje, rekla bih – i njihov život, kazala je voditeljica marketinga u ZTC-u Loredana Maras, koja je ujedno članica Lions kluba Korzo.


Predsjednica Lions kluba Korzo Jadrana Pende rekla je da su svilene kravate darivale članice Kluba te da je veliko zadovoljstvo da donacije koje će biti prikupljene može predati Udruzi osoba s mišićnom distrofijom.


– Kao predsjednica Kluba, nadam se da će ova aktivnost zaživjeti te da će se na ovaj način donirati sredstva i nekim drugim potrebitim udrugama ili osobama, istaknula je Pende, dodajući da je 18. listopada izabran kao dan za donacijsku izložbu stoga što se toga dana od 2003. godine obilježava Svjetski dan kravate, hrvatskog simbola koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv.


O radu i djelovanju Lions kluba Korzo novinare je upoznala članica Ljiljana Pirjak, koja je kazala da Klub djeluje više od 13 godina, broji 35 članica, iza kojih su brojne humanitarne aktivnosti i djelovanja – “Dajmo im da vide”, “Žena za ženu, “Vinograd dobrote”, “Maslinik dobrote”, uplaćivanje police osiguranja djevojčici bez adekvatne obiteljske skrbi, financiranje slikovnice za slijepe, pomoć obiteljima stradalim u potresu na Banovini i druge.