Dan otvorene probe

U subotu na prostoru Delte 5 “Probe svima, a ne samo njima”, nastupa 7 bendova

Ivana Kocijan

Pomelo Chess Society / Foto Promo

Pomelo Chess Society / Foto Promo

To su: Finta de Mona, Hand of Apollo, Violetta Peppermint, Last Baraž, LEi, Grampa i Pomelo Chess SocietyKao promotivna platforma za mlađe i manje poznate bendove, Dan otvorene probe ove će subote još jednom ukazati na rad glazbenika i umjetnost stvaranja glazbe.


Kako poručuju organizatori iz Udruge Ri Rock, bit će stavljen naglasak na probe amaterskih sastava koje su odredbom Stožera u povodu pandemije bile zabranjene što je svakako utjecalo na razvitak scene u lošem smislu, a nekoliko bendova čak je i stalo s djelovanjem.


U tom duhu ovogodišnji Dan otvorene probe sadržavat će nastupe bendova i to u pravom malom festivalskom okruženju na prostoru Delte 5 pokraj prostorija Music Box.
Music Box je studio za probe bendova koji već dugi niz godina nudi glazbenicima mjesto za druženje, tečajeve, probe i suradnju, koji je također bio primoran zatvoriti svoja vrata u protekloj godini.


U subotu od 19 sati na Delti će nastupiti čak sedam bendova rock, punk, stoner, crust, grind i ostalih glazbenih orijentacija. To su: Finta de Mona, Hand of Apollo, Violetta Peppermint, Last Baraž, LEi, Grampa i Pomelo Chess Society.


Kao i svake godine organizatori događajem žele ukazati na bitne teme koje nas okružuju. Ove godine, uz RiUse, koji se brine o ekologiji i potiče na reciklažu, podržat će i priču koju donosi SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.


»Tako ćemo govoriti o seksualnom nasilju među mladima i kako ga zaustaviti. No to nije sve, skupljat će se i novci za napuštene životinje pa se posjetitelji pozivaju da doniraju novčana sredstva Azilu za pse – Društvo za zaštitu životinja Rijeka.


Posjetitelji su pozvani da ponovo uživaju u kreativnosti i glazbi, podrže bitne teme našega grada, ali i da pohvale greške i stanke naših glazbenika, jer ipak su to čari prave probe jednog benda«, poručuju organizatori.


Ulaz na događanje je besplatan, a broj gostiju ograničen. Posjetitelji su dužni pridržavati se svih pravila vezanih uz pandemiju bolesti COVID-19. Obvezan razmak, nošenje maski i dezinficiranje ruku pri ulasku je obvezno.


Događaj se organizira po svim pravilima koja je donio nacionalni Stožer civilne zaštite.