Preventivno

U riječkoj bolnici petero zaraženih korisnika doma iz Delnica, otkriven izvor novog žarišta

Hina

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Procjenjuje se da se zaraza proširila nakon što je zaražena jedna od njegovateljica u domuRavnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović izjavio je u četvrtak da je petero korisnika Doma za starije osobe u Delnicama s izraženijim simptomima koronavirusa preventivno smješteno u riječku bolnicu, a da ih je većina zaraženih bez simptoma ili s blažim simptomima.


Mićović je naglasio da je to do sada najveći dnevni broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, a procjenjuje se da se zaraza proširila nakon što je zaražena jedna od njegovateljica u domu.


Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu u četvrtak ujutro su izvijestili da je u Primorsko-goranskoj županiji potvrđena zaraza koronavirusom kod još 36 osoba, od kojih je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.
Testirano je 47 osoba iz doma u Delnicama, kod njih 28 potvrđen je koronavirus, svi će biti odgovarajuće zbrinuti, a ostalih osam zaraženih osoba su kontakti ranije zaraženih osoba.


Stanje u Domu za starije osobe u Delnicama komentirao je uoči sjednice Županijske skupštine i župan Zlatko Komadina rekavši da mu je žao što Gorski kotar više nije “korona free zona.” Rekao je da je testirano više od 90 korisnika te da će svi korisnici i djelatnici uskoro biti testirani na koronavirus.