Tradicionalno

U Rijeci počeo trodnevni susret Roma, nudi bogati program i sadržaj

Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Na susretu će biti riječi o ekonomskom osnaživanju Roma, te stvaranju zajedništva bez stereotipaDanas je u Rijeci započeo tradicionalnih trodnevni susret Roma u Rijeci s bogatim programom i sadržajem na temu ”Socijalni i politički položaj Roma u Europi i Balkanu”.


Na susretu će biti riječi o ekonomskom osnaživanju Roma, te stvaranju zajedništva bez stereotipa u organizaciji Vijeća Romske nacionalne manjine za Grad Rijeku. Iz Europske dijaspore Roma na tom već tradicionalnom sudjeluje i predsjednik te organizacije Arif Avdulahi.


– Željeli bi da kompletna gradska uprava bude s nama u Gradskoj vijećnici i čuje o svim našim problemima s kojima se susrećemo, rekao nam je Surija Mehmeti, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine za Grad Rijeku.

Iz protokola grada saznajemo da će predstavnici Roma sutra imati prilike susresti se s pročelnicima i ravnateljima gradskih odjela i razgovarati o najvažnijim pitanjima koje zanimanju romsku manjinu.


Naime, sutra će gradonačelnik Marko Filipović održat prijem za predstavnike Vijeća romske nacionalne manjine za grad Rijeku i njihove goste u povodu održavanja tradicionalne manifestacije Susret Roma.


Goste će uz gradonačelnika primiti i o njihovim problemima razgovarati Verena Lelas Turak, pročelnica Ureda Grada, Ljiljana Buljan, pročelnica Odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenje, Doris Šajn, pomoćnica pročelnice Ureda Grada, Bukovac Edi iz Odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenje, Maja Pudić i Jadran Mandekić iz OGU za zdravstvo i socijalnu skrb, Lana Golob iz OGU za odgoj i školstvo te Željko Vitas i Alen Razum ravnatelji iz OGU za komunalni sustav.


U delegaciji romske nacionalne manjine najavljeni Surija Mehmeti, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine za Grad Rijeku, Esad Jašari, Đevđet Neziri, Sami Jusufi, Ćeziban Mehmeti, Đemilje Jusufi i Nergiza Rifati, članovi Vijeća romske nacionalne manjine za Grad Rijeku, kao i Arif Avdulahi, Nusret Saiti, Enver Sahiti, Ređep Avdulji, Fatmir Bećiri, Avni Maljoku, David Mustafa, Fadil Hrustić.