Pet posto

U Primorsko-goranskoj županiji u samoizolaciji trenutno 54 školska razreda

Barbara Čalušić

Među srednjim školama, osim Medicinske škole u Rijeci i Pomorske škole u Bakru gdje se nastava odvija po modelu B, po modelu C odnosno online, nastava se od jučer odvija i u Prvoj hrvatskoj sušačkoj gimnazijiU školama čiji je osnivač Primorsko-goranska županija jučer su u preventivnoj samoizolaciji bila 54 razreda, što iznosi pet posto škola.


U svim se osnovnim školama čiji je osnivač PGŽ nastava odvija po modelu A. Izuzetak su predmetna nastava Osnovne škole »Milan Brozović« u Kastvu koja se odvija po modelu C, Osnovna škola Sveti Matej u Viškovu u kojoj se nastava odvija od početka školske godine po modelu B te Osnovna škola Vrbnik u kojoj se do kraja ovog tjedna nastava odvija po modelu C. Među srednjim školama, osim Medicinske škole u Rijeci i Pomorske škole u Bakru gdje se nastava odvija po modelu B, po modelu C odnosno online, nastava se od jučer odvija i u Prvoj hrvatskoj sušačkoj gimnaziji.


– Sedam je razreda u preventivnoj samoizolaciji, deset profesora i tri spremačice te je iznimno teško organizirati redovnu nastavu, kazala je pročelnica županijskog Odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin podsjećajući da su ove godine zimski praznici produljeni i traju do 18. siječnja 2021. godine, dok srednje škole od 14. prosinca ove godine prelaze na online nastavu, osim praktične nastave i vježbi.