Koronavirus

U Primorsko-goranskoj županiji danas 36 novozaraženih! Pozitivno je čak 28 štićenika Doma za starije, petero ih je prevezeno u riječku bolnicu

P. N.

Foto Željko Lukunić PIXSELL

Foto Željko Lukunić PIXSELL

Među novozaraženima je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama. (Iz Doma je testirano 47 osoba od kojih je 28 pozitivno). Ostali pozitivni, njih 8, su svi kontakti ranije zaraženih osobaU zadnja 24 sata zabilježena su 232 nova slučaja zaraze koronavirusom, četiri osobe su umrle, a broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj iznosi 1200


Primorsko-goranska županija ima iza sebe najgori dan od početka epidemije – čak je 36 novozaraženih osoba i 28 ozdravljenih.


Iz stožera navode da je testirano 47 osoba iz doma u Delnicama, da je kod 28 potvrđen kronavirus, a ostalih osam novozaraženih su kontakti ranije zaraženih osoba.
Od jučer je u toj županiji od Covida 19 ozdravilo još 28 osoba.


Do sada su u Primorsko-goranskoj županiji umrle četiri osobe, od kojih je posljednja žena rođena 1943. godine.


Iz riječke bolnice izvijestili su u srijedu da je umrla Covid pozitivna ženska osoba (1943.), sa značajnim udruženim patološkim stanjima i kroničnim bolestima, koja je zbog svoje osnovne bolesti liječena na odjelu traumatologije.


U skladu s okolnostima i pravilima struke provode se epidemiološki izvidi i provedba propisanih preventivnih mjera, naveli su iz bolnice.


Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović izjavio je kasnije da je petero korisnika Doma za starije osobe u Delnicama s izraženijim simptomima koronavirusa preventivno smješteno u riječku bolnicu, a da ih je većina zaraženih bez simptoma ili s blažim simptomima.


Mićović je naglasio da je to do sada najveći dnevni broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, a procjenjuje se da se zaraza proširila nakon što je zaražena jedna od njegovateljica u domu.


Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu u četvrtak ujutro su izvijestili da je u Primorsko-goranskoj županiji potvrđena zaraza koronavirusom kod još 36 osoba, od kojih je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.


Testirano je 47 osoba iz doma u Delnicama, kod njih 28 potvrđen je koronavirus, svi će biti odgovarajuće zbrinuti, a ostalih osam zaraženih osoba su kontakti ranije zaraženih osoba.


Stanje u Domu za starije osobe u Delnicama komentirao je uoči sjednice Županijske skupštine i župan Zlatko Komadina rekavši da mu je žao što Gorski kotar više nije “korona free zona.” Rekao je da je testirano više od 90 korisnika te da će svi korisnici i djelatnici uskoro biti testirani na koronavirus.