Čak 45 novih slučajeva

U PGŽ-u pao novi rekord po broju novozaraženih, a umrle su dvije osobe! U Domu u Delnicama još 31 zaraženi štićenik

P. N.

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Jučer i danas ukupno iz doma u Delnicama 59 zaraženih osoba. 5 osoba iz doma su trenutno hospitalizirane u KBC-u. Ostalih 14 osoba su sve kontakti ranije zaraženihU Primorsko-goranskoj županiji danas je pao novi crni rekord – još je 45 novozaraženih osoba od kojih je 31 osoba iz Doma za starije iz Delnica.


Dakle jučer i danas ukupno iz doma u Delnicama 59 zaraženih osoba. 5 osoba iz doma su trenutno hospitalizirane u KBC-u. Ostalih 14 osoba su sve kontakti ranije zaraženih.


Danas imamo 4 ozdravljene osobe i 2 umrle osobe. Ukupno aktivnih slučajeva u PGŽ -u 124, a 418 ljudi se nalazi u samoizolaciji.
​Testiranje, kako je objasnio dr. Vladimir Mićović, nije moglo ići u jednom bloku zbog poštovanja epidemioloških indikacija i karakteristika samog smještaja.


Još jednom je potvrdio da je virus u sustav unijela njegovateljica koja ga je očito prenijela u inkubacijskom periodu bolesti, budući da je kod prvih simptoma bolesti ostala kod kuće.


– Njegovateljica je radila svoj posao profesionalno i savjesno. Kod većine zaraženih u delničkom domu radi se o asimptomatskim bolesnicima. Sustav doma u Delnicama će biti podijeljen na dva dijela, dijelu gdje će se smještati zaraženi i dijeli za nezaražene, kazao je Mićović, a potvrđuje to i vlasnica doma koja kaže kako za sada nemaju nikakvih poteškoća u organizaciji posla.