Rotary klub Rijeka

Održan koncert “Budi tu” za stipendiranje nadarenih mladih Riječana  

P. N.

Ovaj koncert ujedno je bio prilika da se naši stipendisti predstave i sretnu s donatorima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava, što je pokazalo dobrom odlukom i  drago mi je što smo u tome uspjeli“, izjavio je Dominik Simčić, predsjednik Rotary kluba Rijeka 


 


I ove godine Rotary klub Rijeka organizirao je humanitarni koncert „Budi tu“, a u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, među izvođačima bili su i daroviti mladi umjetnici, stipendisti Zaklade dr.Viktor Ružić, koja djeluje u sklopu RC Rijeka. Dodjeljujući  stipendije talentiranim učenicima i studentima,  nastavlja se dosadašnja praksa i ujedno poštuje želja jednog od prvih rotarijanskih guvernera dr. Viktora Ružića, čije ime Zaklada i nosi, da uvijek treba voditi računa o obrazovanju i prosperitetu mladih ljudi koji će u budućnosti biti nositelji razvoja i dobrobiti našeg kraja. U sklopu dosadašnjih koncerata i humanitarnih akcija „Budi tu“ sakupilo se dovoljno sredstava za više od 40 cjelogodišnjih stipendija čime se pomoglo u školovanju isto toliko mladih, darovitih ljudi.
„Nažalost, zbog pandemije i popratnih ograničenja u protekle dvije godine nismo bili u mogućnosti održati ovaj tradicionalni humanitarni koncert, ali smo unatoč tome zahvaljujući donacijama naših članova i njihovih poslovnih partnera, kao i donacijama prijateljskih Rotary klubova iz Hrvatske i inozemstva, kao i pomoći našeg Rotary distrikta 1913, uspjeli održati tu plemenitu tradiciju i nastaviti s dodjelom stipendija učenicima i studentima, nadarenim mladim Riječanima. Ovaj koncert ujedno je bio prilika da se naši stipendisti predstave i sretnu s donatorima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava, što je pokazalo dobrom odlukom i  drago mi je što smo u tome uspjeli“, izjavio je Dominik Simčić, predsjednik Rotary kluba Rijeka.  


Za organizaciju koncerta „Budi tu“ posebno je bio zaslužan istaknuti glazbenik i autor Andrej Baša, dugogodišnji član RC Rijeka, koji se je odlično snašao u ulozi voditelja programa. Na koncertu su nastupili: Andrina Frleta, Vivien Galleta, Voljen Grbac, Emilija Rukavina, Suzana Štefančić, Fran Živković i Mateo Žmak. Na klaviru su ih pratili vrhunski glazbenici Daniele Perković, Aleksandar Valenčić i Andrej Baša.Svojim izvedbama oduševili su zahvalnu publiku koja je još jednom prepoznala plemenite ciljeve i značaj rada Zaklade dr. Viktor Ružić, kao i nužnost pomaganja talentiranim mladih ljudima koji predstavljaju budućnost i nude nadu za daljnji razvoj ovog kraja.