Novi sadržaj

U Marinićima kod Boćarskog doma izgrađeno novo košarkaško i igralište za djecu

Biljana SavićVIŠKOVO – U Marinićima, najvećem viškovskom naselju, izgrađen je sportsko-rekreacijski sadržaj. Sa zapadne strane objekta u kojem djeluje Boćarski klub Marinići izgrađeno je sportsko igralište za košarku te manje dječje igralište.


Na dječjem igralištu su postavljene prigodne sprave za igru, a podloga je u kombinaciji šljunka i antistresne podloge zbog veće sigurnosti djece. Igrališta imaju i rasvjetu, a postavljena je i tipizirana urbana oprema. Općina je u izgradnju novog sadržaja u Marinićima uložila 616 tisuća kuna. Površina zahvata iznosi oko 1.100 četvornih metara, od čega sportsko i dječje igralište zauzimaju 562 četvorna metra. Ostatak je namijenjen budućem parkiralištu te zelenim površinama. Ovom investicijom su osigurani bolji uvjeti za sigurnu igru i druženje, rast i razvoj djece, što će pridonijeti socijalizaciji, međusobnom povezivanju te interakciji djece i mladih. Mještani Marinića dobili su kvalitetan i siguran prostor te veću kvalitetu provođenja slobodnog vremena djece na otvorenom, što je posebno važno u ovo doba pandemije kada je boravak na svježem zraku u kontroliranim uvjetima dobrodošao.


Mještanima Bezjaka dolazak do Marinića bit će olakšan u sljedeća 2 do 3 mjeseca jer Općina planira urediti šumsku pješačko-biciklističku stazu koja će od Bezjaka voditi do dječjeg igrališta kod Boćarskog kluba Marinići. Trasa je locirana s obzirom na vlasničke odnose te će djelatnici Komunalnog društva uskoro početi s krčenjem raslinja, nakon čega će se staza i urediti.
Osim izgradnje novih dječjih igrališta, Općina u suradnji s Komunalnim društvom Viškovo kontinuirano radi na redovitom i izvanrednom održavanju postojećih dječjih igrališta za što se godišnje izdvaja oko 100 tisuća kuna. U prethodnom razdoblju tako su obojene i popravljene sprave, odnosno zamijenjeni dotrajali dijelovi na dječjim igralištima Furićevo, Marčelji, Srokov kal, Stupari, Garići, Marinići, Mavri, Biškupi, Mladenići i Petrci. Na dječjem igralištu Srokov kal je postavljena i zaštitna ograda s portunom. Na nekim igralištima su posađena i nova stabla te su dodatno hortikulturno uređena.