Mjesni izbori

U Kraljevici u nedjelju biraju i članove vijeća mjesnih odbora

Biljana Savić

foto: Sergej Drechsler

foto: Sergej DrechslerKRALJEVICA – U nedjelju će biti i izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Kraljevice, Hrvatska demokratska zajednica je jedina politička stranka koja je zastupljena u sva četiri mjesta – Kraljevici, Šmriki, Bakarcu i Križišću.


– Naši prepoznatljivi, vrijedni i sposobni kandidati imaju puno iskustva. Kandidati za VMO predstavljaju spoj iskustva i mladosti. Svaki je član aktivan u pojedinom području ili udruzi. Zajedno predstavljaju sinergiju različitih područja interesa. Žalosti nas činjenica da ostale političke stranke koje djeluju u gradu i kandidati koji imaju svoje liste za gradsko vijeće nisu predložili svoje kandidate i za članove Vijeća mjesnih odbora u Bakarcu, Križišću i Šmriki pa se stječe dojam da su ta mjesta manje vrijedna. Što je pomalo ponižavajuće prema stanovnicima tih mjesta. Na Križišću i Bakarcu bit će jedna jedina lista za članove VMO i to lista HDZ-a pa je pobjeda neupitna. Vjerujemo u pobjedu i u ostala dva mjesna odbora, u Kraljevici i Šmriki – ističe nositelj liste za VMO Križišće Sanjin Juričić i naglašava da članovi VMO-a za svoj angažman ne primaju naknadu, njihov je rad volonterski i iz ljubavi prema mjestu.


– Spremni su svoje slobodno vrijeme i svoj rad posvetiti radu za opće dobro u lokalnoj zajednici te zajednički s Gradom utvrditi prioritete vezane za razvoj komunalne infrastrukture, prostornog planiranja, kulture i športa, mjera i akcija za zaštitu i unapređenje okoliša te podizanje standarda življenja u cjelini. Ova pandemija je donijela brojne promjene u našim životima i životima mjesta u kojima živimo te u nadi da će nam epidemiološka slika omogućiti zajedničke akcije na dobrobit svih mještana u našem gradu ukratko predstavljamo dio naših budućih programa rada. kaže Juričić.
Nositeljica liste za VMO Šmrika je Sunčica Vučković, a za VMO Bakarac Jakov Dorić.