Priznanje

U uvali Svežanj podignuta Plava zastava, počinje manifestacija Kostrensko leto

Barbara Čalušić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Plava zastava u Kostreni se zavijorila trinaesti putaU kostrenskoj uvali Svežanj podignuta je Plava zastava, a podizanjem ove međunarodno priznate turističke i ekološke oznake počelo je i ljeto u Kostreni kojeg će ove godine obilježiti i manifestacija Kostrensko leto.


Plava zastava u Kostreni se zavijorila trinaesti puta, a zadovoljstvo činjenicom da je upravo Kostrena jedan od nositelja, izrazili su načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Belma Džomba.


– Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, ali ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima i dobra suradanja, onda je i ovakav rezultat moguć.
Plava zastava ujedinjuje takva nastojanja i pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene, istaknuo je Vranić dok je Džomba izrazila zadovoljstvo što se upravo podizanjem Plave zastave otvara Kostrensko leto, manifestacija za koju je kazala da će Kostrenu učiniti nezaobilaznim ljetnim odredištem za sve koji žele uživati na prekrasnim plažama, rekreirati i dobro zabaviti.


– Kostrena Food Festival, Kostrenska noć, različiti sportski događaji, koncerti, partiji i predstave, samo su dio ljetnog programa koji će sigurna sam privući brojne posjetitelje, rekla je Džomba.


Ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac poručila je kako će do 31. kolovoza, do kad traje Kostrensko leto, kostrenske plaže i trgovi postati velika pozornica i odredište svih ljubitelja glazbe, poezije, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava koje pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i kostrenski ugostitelji, uz podršku Komunalnog društva Kostrena.


Program Kostrenskog leta može se pronaći na Facebook stranicama Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena te na portalu i Facebook stranici Naša Kostrena.