Sjajan uspjeh

U konkurenciji 3.500 sudionika učenici OŠ Pećine osvojili 3. mjesto na Digitalnom učeničkom inkubatoru

Sanja Gašpert

Učenici OŠ Pećine s nagradom

Učenici OŠ Pećine s nagradom

Pod vodstvom učiteljice Ksenije Sobotinčić Štropin izradili su društvenu igru memory koja sadrži taktilne elemente kako bi djeca s oštećenjem vida mogla sudjelovati u igri.U konkurenciji od 3.500 sudionika, učenici Građanskog odgoja i obrazovanja iz OŠ Pećine osvojili su treće mjesto na Digitalnom učeničkom inkubatoru.


Riječ je o online projektu Instituta za inovacije, Školske knjige te Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.


Projekt je pokrenut kako bi učenike osnovnih i srednjih škola potaknuo na kreativno promišljanje i angažirao ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata.
Učenici 6. razreda Osnovne škole Pećine uključeni u Građanski odgoj i obrazovanje pod vodstvom učiteljice Ksenije Sobotinčić Štropin sudjelovali su na Digitalnom učeničkom inkubatoru s projektom “Interaktivni memory”.


Izradili su društvenu igru memory koja sadrži taktilne elemente kako bi djeca s oštećenjem vida mogla sudjelovati u igri.


Uz društvenu igru učenici su snimili i autorsku radio dramu te pjesmu na predlošku priče “Maca Papučarica”, spisateljice Ele Peroci.


Djeca s oštećenjem vida interaktivno se upoznaju s pričom, a pruža im se mogućnost zanimljive memory igre u kojoj dodirom spajaju lijevu i desnu papučicu, napravljenu od različitih recikliranih materijala, istaknuto je.