Borba s virusom

U KBC-u Rijeka cijepljeno 80 posto djelatnika. Kirurški program je na 60 posto od uobičajenog

Portal Novi list

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Imamo kamerirani sustav gdje je veća sigurnost za bolesnika a štedi se na opremi i osoblju, pogotovo kada je u pitanju deificitarni srednji kadar, rekao je ProtićRIJEKA Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić i šef Intenzivne Alen Protić upoznali su danas ministra zdravstva Vilija Beroša s naporima koje bolnica ulaže u brobi s koronavirusom.


– Kao ravantelju mi je čast prikazati kako uz veliki napor i krizni menadžment uspijevamo osigurati dovoljno kapaciteta i opreme za sve one koji su oboljeli od covida.


Trenutno je 195 hospitaliziranih, to je nešto manje nego proteklih dana.
Uspijevamo zadovoljiti potrebe naših sugrađana, hitna stanja, onokolških bolesnika i ostalih.


Kada gledamo aktivni broj zaposlenih došli smo na 80 psoto cijepljenih djelatnika.


Cjepivo je glavna snaga u zaštiti pučanstva – rekao je Ružić.


Foto galerija: Ministar Beroš u posjetu KBC-u Rijeka Foto: Vedran Karuza


Alen Protić naglasio je kako su uz potporu ministarstva i ravanteljska uspjeli naaviti svu potrebnu opremu i da nema nedostataka.


– U ovom trenutku imamo 30 teških covid oblika, moramo priznati da smo manjak tehničara uspjeli kompenzirati s kvalitetnom upotrebom tehnike.


Imamo kamerirani sustav gdje je veća sigurnost za bolesnika a štedi se na opremi i osoblju, pogotovo kada je u pitanju deificitarni srednji kadar.


Hitnoće i onkološki bolesnici nisu zaustavljeni, cijeli operativni kirurški program je na oko 60 posto od uobičajenog programa – rekao je Protić.