Kolektivna sadnja

U Kastvu se sadi 90 novih stabala i 60 grmova

Slavica Kleva

S obzirom na to da akcija ima i edukativni karakter, u nju će se ovog tjedna uključiti i Dječji vrtić »Vladimir Nazor« sadnjom krušaka i jabukaKASTAV – Grad Kastav se i ove godine priključio nacionalnoj akciji kolektivne sadnje, grad će biti bogatiji za 90 stabala i 60 novih grmova. Novi drvoredi ili pojedinačna stabla već su zasađena na Belićima, parkiralištu u Spinčićima, uz igralište Petra Jurčića, na Belvederu i ulici 111. brigade, a tijekom ožujka zasadit će se oko novog Sportsko-rekreacijskog centra, u ulici Štivar, na igralištu Miserkino, u Tometićima te pokraj groblja.


S obzirom na to da akcija ima i edukativni karakter, u nju će se ovog tjedna uključiti i Dječji vrtić »Vladimir Nazor« sadnjom krušaka i jabuka, te kastavska Udruga umirovljenika i starijih osoba čiji će članovi u svom vrtu posaditi nove masline i vinovu lozu.


Prošle godine Grad Kastav je zasadio ukupno 115 čempresa, lipa i kestena na pet lokacija, a ove je godine broj lokacija još i veći, tako da izražavaju zadovoljstvo što je Kastav bogatiji za više od 200 mladih stabala. Ovih dana kreće i proljetno uređivanje svih zelenih površina na području grada i redovito orezivanje stabala, a potom i sadnja cvijeća, naglašavaju iz kastavske gradske uprave.