Poslovni objekt

U Industrijskoj zoni Kukuljanovo otvoren novi objekt Hrvatske pošte, vrijedan 60.000.000 kuna

Sanja Gašpert

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Na površini od 4.200 četvornih metara nalaze se prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice. U sklopu objekta je i poštanski uredU industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu  svečano je otvoren novi poslovni objekt Hrvatske pošte, vrijedan 60 milijuna kuna, čija je gradnja trajala dvije godine.Novi Poslovni objekt Kukuljanovo, koji će pokrivati područje Istre i Kvarnera, nalazi se na iznimno povoljnoj lokaciji, u neposrednoj blizini Autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, deset kilometara od središta Rijeke i Bakra, a zračna luka na Krku udaljena je svega desetak minuta vožnje.


Foto galerija: U Industrijskoj zoni Kukuljanovo otvoren novi objekt Hrvatske pošte Foto: Vedran Karuza
Na površini od 4.200 četvornih metara nalaze se prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice, a na novoj lokaciji radit će više od 300 radnika Hrvatske pošte, preseljenih s pet lokacija iz Rijeke.


Važno za razvoj


U sklopu objekta je i poštanski ured koji radi od ponedjeljka do subote.


Svečanom otvorenju nazočio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je istaknuo kako je Hrvatska pošta, koja je u stopostotnom državnom vlasništvu, već godinama primjer uspješnog poslovanja te kako ima odličnu suradnju s nadležnim ministarstvom.– Brojne investicije u infrastrukturu te ulaganja u digitalizaciju pretvorili su Hrvatsku poštu u uspješnu i suvremenu tvrtku koja ima velik utjecaj na gospodarstvo i potiče razvoj i rast cjelokupne logistike.


Spomenimo samo kako se radi o tvrtki s gotovo deset tisuća radnika i više od tisuću poštanskih ureda, čiji se godišnji utjecaj na hrvatsko gospodarstvo procjenjuje na čak pola milijarde kuna.Ovaj objekt na Kukuljanovu važan je za gospodarski razvoj regije i unaprijedit će kvalitetu dostave na ovom području.


Treba ovdje istaknuti i podršku Grada Bakra na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Klarićem i njegovim suradnicima, čije su vizije dovele do toga da je bakarska zona jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, kazao je ministar Butković.Najveći investicijski ciklus u povijesti


Osim boljih radnih uvjeta za radnike Hrvatske pošte, povećanja produktivnosti i efikasnosti, Poslovni objekt Kukuljanovo dodatno će podići i kvalitetu poštanskih usluga za stanovnike zapadne Hrvatske, kao i donijeti uštede, s obzirom da će se od sada usluge nalaziti na jednom mjestu.Kako je kazao predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo, otvorenjem Poslovnog objekta Kukuljanovo završen je najveći investicijski ciklus u povijesti Hrvatske pošte vrijedan milijardu i 200 tisuća kuna vlastitih sredstava, a Istarska županija i Primorsko-goranska županija dobile su jednu od četiriju najmodernijih točaka u mreži objekata za sortiranje u Hrvatskoj, koja još uključuje objekte u Zadru i Osijeku te Novi sortirni centar u Velikoj Gorici.– Uz velika ulaganja u cjelokupnu digitalizaciju poslovanja, investicije u infrastrukturu bile su ključne za razvoj i pozicioniranje Hrvatske pošte kao vodećeg poštanskog operatora u regiji.


Ponosan sam što danas stojimo uz bok najuspješnijim i najvećim poštama Europe, ali i svijeta. Prepoznale su nas i brojne svjetske tvrtke s kojima gradimo partnerski odnos, a svakako bih izdvojio Amazon, Zalando i About You.


Svakodnevno za njih dostavljamo desetke tisuća paketa, rekao je Čulo.U fokusu paketomati


Dodao je kako su danas i u budućnosti u fokusu Hrvatske pošte paketske usluge, pa su sljedeći cilj paketomati, projekt kojim HP ide prema klijentu.


Percepcija u javnosti su nam trenutni izazovi, posebice u vrijeme pandemije, kada smo, primjerice prije godinu i pol jedno vrijeme dvadeset posto zaposlenika imali na bolovanju, pa smo se borili s problemom manjka poštara.Trenutno takvih problema nemamo, imamo dovoljno ljudi, dovoljno poštara, u ovom trenutku 40 djelatnika je na bolovanju zbog COVID-a.


Teže je naći poštare u nekim regijama poput Istre, priobalja i južne Dalmacije.


U naše zaposlenike konstantno ulažemo, osiguravamo im bonuse, za koje smo prošle godine utrošili dodatnih 100 milijuna kuna, a sve s ciljem da ih motiviramo i zadržimo, istaknuo je Čulo.Poslovni objekt Hrvatske pošte na Kukuljanovu nalazi se u susjedstvu Lidla, Mömaxa i Lidla, a svojom uslugom pokrivat će područje s pola milijuna stanovnika.


Na području koje pokriva godišnje se pošalje i uruči pedeset milijuna pošiljki, odnosno sto po stanovniku, a gotovo 500 vozila Hrvatske pošte – od električnih mopeda do teretnih vozila, nalazi se na području pod ingerencijom novog centra Hrvatske pošte.