Kraljevica

U Fortici uređeno šest apartmana za boravak osoba s invaliditetom

Biljana SavićRIJEKA – Centar za rehabilitaciju Fortica Kraljevica preuređen je i prenamijenjen.


Primorsko-goranska županija uredila je šest zasebnih, funkcionalno opremljenih apartmana s dvokrevetnim sobama i sanitarnim čvorom, u cijelosti prilagođenih boravku osobama s invaliditetom.


– Nastavak je to našeg sustavnog ulaganja u objekte socijalne skrbi kako bi korisnicima učinili boravak ugodnijim. U okviru ovog investicijskog zahvata dio prostora uređen je i kao kutak za roditelje i korisnike smještaja, a sastoji se od dnevnog boravka i čajne kuhinje.
Podrumske su prostorije također dobile novu namjenu – prostoriju za održavanje edukacija, stručnih skupova i zajedničkih sastanaka, kapaciteta 30-ak osoba – ističe župan Zlatko Komadina. Cjelokupna sredstva za adaptaciju u iznosu većem od 350 tisuća kuna osigurana su iz županijskog proračuna. Tijekom ove godine u planu je i uređenje pristupne terase i dvorišta čime će u cijelosti biti adaptiran prostor i okoliš Fortice. Komadina ističe da ova investicija omogućuje Centru Fortica uključenost u širu zajednicu kao i pružanje različitih socijalnih usluga.


Posebna je vrijednost ovog objekta položaj uz more, s uređenom plažom prilagođenoj osobama s invaliditetom. Pomoć pri uređenju »Kutka za roditelje i korisnike smještaja« pružili su i brojni donatori, između ostalih, tvrtka Metis, Ina, Općina Kostrena i Grad Kraljevica.