Web trgovina

U dva tjedna rada digitalizacije gradske Rijeka City Card Torpedo kartice online pravo na vožnju kupilo 347 korisnika

Sanja GašpertRIJEKA – Nedavno predstavljena i puštena u rad nova web trgovina pod nazivom Rijeka CityCard za sada se pokazala izrazito uspješnim projektom. Naime, u malo dulje od dva tjedna rada, ovaj web shop ima više od 720 registriranih profila, a mjesečno pravo na vožnju autobusima KD-a Autotrolej iz udobnosti svog doma, elektronskim je putem produljilo i kupilo 347 korisnika.


Riječ je o novom projektu digitalizacije gradske RCC Torpedo kartice, odnosno digitalizacije procesa plaćanja i usluga koje koriste građani Rijeke, korisnici gradske RCC Torpedo kartice. Cilj ovog projekta digitalizacije gradske kartice je digitalizirati procese plaćanja i usluga na jednostavan i za korisnike svih razina informatičke pismenosti prihvatljiv i siguran način. Prve dvije e-usluge koje su građanima dostupna putem web trgovine su online upisivanje mjesečnih prava, odnosno online kupnja mjesečnih karata za korisnike Autotroleja i kupnja prava vožnje riječkim e-biciklima RiCikletama, a uskoro će biti moguće i kupiti parkirne karte za parkirališta Rijeka plusa.


– Uključivanjem Rijeka plusa u kontekstu parkinga priča se zaokružuje, pa korisnik može kombinirati parkiranje s vožnjom Autotrolejom ili vožnjom biciklom. Uvođenjem parkinga u web shop, korisnici će moći kupiti ili produljiti pravo korištenja parkirališta ili kupiti dnevnu, tjednu ili satnu kartu. Svakako treba napomenuti i viziju Turističke zajednice Grada Rijeke kojoj je želja uključiti se u ovaj projekt turističkom karticom i tako omogućiti svim posjetiteljima (turistima) pogodnosti RCC Turističke kartice – od ulazaka u muzeje, kupnje prava vožnje do ostvarivanja pogodnosti u sinergiji kupnje paketa usluga, ističu u Poslovnim sustavima.
Web trgovinu za riječku gradsku RCC Torpedo karticu izradili su gradska tvrtka Poslovni sustavi d.o.o., tvrtka Kupuj online d.o.o. koja radi s inovativnim rješenjima e-poslovanja i uvođenja umjetne inteligencije u e-poslovanje te tvrtka WSPay – Web Studio d.o.o. kao najveći Payment provider i lider u online naplati. Web trgovina Rijeka CityCard dostupna je na https://www.rijekacitycard.hr/hr, a građani kupnju e-usluga mogu obaviti brzo, jednostavno i sigurno koristeći sve kreditne i debitne kartice. Rijeka CityCard Torpedo kartica može se izraditi na prodajnim mjestima na Jelačićevom trgu 3 i Delta bb u Rijeci te na prodajnom mjestu Velog Jože 1, u Opatiji. Naknada za izdavanje kartice je 20 kuna, a za starije od 65 godina 15 kuna.