Dobrovoljno darivanje krvi

U Dražicama prikupljena 81 doza dragocjene tekućine

Sanja GašpertJELENJE – Čak 81 doza krvi prikupljena je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj proteklog vikenda u Domu kulture Dražice, u organizaciji Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Jelenje i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka te pod pokroviteljstvom Općine Jelenje. Riječ o jednoj od najuspješnijih akcija jelenjskog Aktiva DDK-a po broju prikupljenih doza, ali i inače su na Grobniku akcije darivanja krvi uvijek dobro posjećene jer su Grobničani poznati humanitarci.


Akciji su pristupila i petorica novih darivatelja, koji su krv darivali prvi puta – Antonio Bosančić, Kristian Grabar, Darko Keser, Antonio Marinović i Željko Miletić. Akcija je održana u sklopu programa obilježavanja blagdana sv. Mihovila, zaštitnika istoimene jelenjske župe, koji se slavi i kao Dan Općine Jelenje.


– U sklopu Mihoje održali smo jednu od najuspješnijih akcija u kojoj je prikupljena čak 81 doza dragocjene tekućine. Hvala svima na tome, a posebno petorici novih darivatelja koji su krv dali po prvi puta. Ovim putem moram se zahvaliti i našim donatorima, »mami« Violeti, »mami« Dolores i »našoj« Violeti na kolačima koje smo dijelili tijekom akcije. Veliko hvala ugostitelju Renatu Marčelji i Mladenu Siliću na izvrsnom roštilju i na svemu što su donirali i pobrinuli se da tijekom akcije ničega ne nedostaje. Hvala mom prijatelju Samiru Baćcu na donaciji »tekućine« i »sitnica« vezanim uz roštilj, Neviu Kalafatiću na donaciji pića, našim volonterkama na čelu s voditeljicom Irenom Juretić koje su naša desna ruka, kazao je predsjednik jelenjskog Aktiva DDK-a Alen Kurelić, dodajući da je akciju posjetio i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja te se Aktiv ovim putem zahvaljuje Općini na ustupanju prostora Doma kulture za održavanje akcije. Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Dražicama najavljena je za 18. prosinca.