Ulaganje PGŽ

U Centru za rehabilitaciju Fortica uređeno šest apartmana za osobe s invaliditetom

Portal Novi list

Uređeno je šest zasebnih, funkcionalno opremljenih apartmana s dvokrevetnim sobama i sanitarnim čvorom, u cijelosti prilagođenih boravku osobama s invaliditetom.Primorsko-goranska županija uspješno je dovršila projekt preuređenja i prenamjene prostora Centra za rehabilitaciju Fortica Kraljevica.


Uređeno je šest zasebnih, funkcionalno opremljenih apartmana s dvokrevetnim sobama i sanitarnim čvorom, u cijelosti prilagođenih boravku osobama s invaliditetom.


„Nastavak je to našeg sustavnog ulaganja u objekte socijalne skrbi kako bi korisnicima učinili boravak ugodnijim. U okviru ovog investicijskog zahvata dio prostora uređen je i kao kutak za roditelje i korisnike smještaja, a sastoji se od dnevnog boravka i čajne kuhinje.
Podrumske prostorije su također dobile novu namjenu – prostoriju za održavanje edukacija, stručnih skupova i zajedničkih sastanaka, kapaciteta 30-tak osoba“, ističe župan Zlatko Komadina.Cjelokupna sredstva za adaptaciju, u iznosu preko 350 tisuća kuna osigurana su iz županijskog proračuna. U planu je tijekom ove godine i uređenje pristupne terase i dvorišta čime će u cijelosti biti adaptiran prostor i okoliš Centra.


Župan Komadina dodaje da ova investicija omogućuje Centru Fortica uključenost u širu zajednicu kao i pružanje različitih socijalnih usluga. Posebna vrijednost ovog objekta je položaj uz more, s uređenom plažom prilagođenoj osobama s invaliditetom.


Pomoć pri uređenju „Kutka za roditelje i korisnike smještaja“ pružili su i brojni donatori, između ostalih, tvrtka Metis, Ina, Općina Kostrena i Grad Kraljevica.


Unaprijed zahvaljujemo na objavi priopćenja i srdačno vas pozdravljamo.