Margaretino leto

U Bakru svirao ansambl Acoustic Project, Floklorna fuzija oduševila publiku

Bruna Matičić

Koncert ansambla Acoustic Project u Bakru

Koncert ansambla Acoustic Project u Bakru

Ansambl Acoustic Project bavi se kreiranjem autorske glazbe u koju su utkani elementi hrvatskoga folklora, a koje voditelj ansambla i skladatelj Dubravko Palanović uspješno podiže na visoku umjetničku razinuU sklopu bogatog programa kulturne manifestacije Margaretino leto u Bakru je održan koncert ansambla Acoustic Project. U ime organizatora, KUU Sklad Bakar i partnera Turističke zajednice grada Bakra, publiku i izvođače pozdravila je predsjednica KUU Sklad Dunja Vladislović te je istaknula da je koncert za publiku besplatan zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice grada Bakra.


Ansambl Acoustic Project bavi se kreiranjem autorske glazbe u koju su utkani elementi hrvatskoga folklora, a koje voditelj ansambla i skladatelj Dubravko Palanović uspješno podiže na visoku umjetničku razinu.


U njihovoj izvedbi publika je mogla prepoznati karakterističan zvuk i ritam tradicijske hrvatske glazbe sljubljene s elementima jazza i rocka. Ovim originalnim izričajem glazbenici zapravo žele obogatiti svoje izvođačke mogućnosti čiji je temelj ljepota i vrijednost klasične glazbe.
Palanovićev skladateljski talent i virtuoznost svakog člana ansambla snažno naglašavaju ljepotu hrvatske tradicijske glazbe koja u ovoj zanimljivoj fuziji raznih glazbenih pravaca postaje suvremena, sofisticirana i živuća baština.


Acoustic Project izveli su nekoliko zanimljivh kompozicija poput skladbe Divlji tanac, zatima Mistični putevi Istre, Drmeš, Za pjesmu volje nemam, Tvoji snovi, Nokturno, U očima led i sjaj, Kamene zvijezde skladatelja Dubravka Palanovića te Četri lita i četri zime Srđana Berdovića.


Bakarska publika je uživala u jedinstvenoj izvedbi ansambla kao pravoj čaroliji koja je donijela energiju osvježenja u ljetnoj večeri.


Interes bakarske publike za ovakvim umjetničkim programima je sve veći sudeći po broju posjetitelja, ali istovremeno raste i želja za programima visoke estetske vrijednosti i umjetničke izvedbe poput one koja se mogla čuti na koncertu »Folklorna fuzija« ansambla Acoustic Project.