Blagdan sv. Vida i Dan grada Rijeke

U akvatoriju riječke luke položen vijenac u spomen na sve stradale u moru

Bruna Matičić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Vijenac su u more položili zamjenik gradonačelnika grada Rijeke Goran Palčevski i kapetan lučke kapetanije Rijeka Darko GlažarPoštujući dugogodišnju tradiciju, u sklopu obilježavanja blagdana sv. Vida i Dana grada Rijeke s broda Lučke kapetanije imena “Vid” u akvatorij riječke luke položen je vijenac u spomen na sve u moru stradale građane.


Vijenac su u more položili zamjenik gradonačelnika grada Rijeke Goran Palčevski i kapetan lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar, a blagoslov i molitvu za poginule održao je vlč. Mato Berišić, povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije.

Prisjećajući se svih stradalih i preminulih na moru, kapetan Darko Glažar, ovom je prilikom podsjetio da će ubrzo, u petak, 18. lipnja, obilježiti pedeseta obljetnica stradanja broda August Cesarac, na kojem je u požaru život izgubilo nekoliko ljudi.


– More je lijepo. Uz more, za more i od mora se živi, ali ima i svoje opasnosti i, nažalost, stradavanja, rekao je Glažar.


Foto galerija: Polaganje vijenca u more za blagdan sv. Vida i Dan Grada Rijeke Foto: Mateo Levak


Palčevski se osvrnuo na proslavu sv. Vida koja ove godine prolazi u daleko ležernijoj atmosferi no što je to bilo lani.


S nadom da će ovo ljeto proći u boljoj epidemiološkoj situaciji, istaknuo je da se nipošto ne smijemo u potpunosti opustiti te, u konačnici, Riječankama i Riječanima čestitao dan grada i njegova zaštitnika svetog Vida.