Studentski centar

Turisti se vraćaju u studentsko naselje na Podmurvicama

Ingrid Šestan Kučić

U funkciju turizma s 15 ležajeva i 2 apartmana stavit će se paviljon 5 naselja »I. G. Kovačić« koji je registriran kao hostelRIJEKA – Studentski centar Rijeka ovog se ljeta ponovo otvara za turiste, a poput prijašnjih godina u svrhu turističke djelatnosti stavit će se Paviljon 5 Studentskog naselja »Ivan Goran Kovačić«.


Navodeći kako se radi o objektu koji je registriran kao hostel te je udovoljio svim uvjetima za tu registraciju ravnatelj Studentskog centra, Dinko Jurjević, najavljuje da će u funkciji turizma biti 15 ležajeva i dva apartmana.


– Prošlo smo ljeto također krenuli s idejom iznajmljivanja ležajeva gostima, ali smo onda zbog epidemiološke situacije odustali od te djelatnosti. S obzirom na to da Paviljon 5 ima odvojen ulaz te tijekom ljeta u tom objektu studenti ne borave, nema zapreke da se vratimo turizmu, jer do susreta studenata i gostiju neće dolaziti, objašnjava Jurjević.
Turistička djelatnost obavljat će se od 16. srpnja do 30. kolovoza i to po povoljnim cijenama. Naime, noćenje u jednokrevetnoj sobi naplaćivat će se 190 kuna po danu, u dvokrevetnoj 240 kuna, odnosno 120 kuna po osobi, dok će cijena noćenja u dvokrevetnom apartmanu iznositi 380 kuna. Iako se turistička djelatnost trenutačno ne može obavljati i u Studentskom naselju Trsat, u budućnosti je i to u planu.


– Prema ugovoru sklopljenom s EU-om pet godina Studentsko naselje Trsat ne može se koristiti u komercijalne svrhe, ali kroz dvije godine i taj će se ugovor promijeniti. Sada u tom naselju mogu boraviti gosti koji su u funkciji sveučilišta. Međutim, registriramo li i te objekte kao hostel, u budućnosti cijelo će se naselje tijekom ljeta moći koristiti u turističke svrhe, najavljuje Jurjević.
Zaprimanje rezervacija za nadolazeću turističku sezonu u studentskom naselju na Podmurvicama već je započelo, a Studentski centar je i u postupku sklapanja ugovora s turističkim agencijama.