Živahan vikend

Turisti opet napunili riječku luku. Kruzeri će stizati sve do sredine studenog

Bruna Matičić

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec

Iz TZG-a Rijeke istaknuli su kako Rijeka ove godine bilježi izvrsnu turističku sezonu u segmentu kruzingaSubotnje jutro u riječkoj luci ponovo je bilo živo i prepuno turista.


Na riječki lukobran u ranim jutarnjim satima uplovio je kruzer Marella Explorer 2 s 1.656 putnika, uglavnom iz Velike Britanije i 800 članova posade, a pridružilo im se više od 500 putnika s jedanaest manjih jedrenjaka i kruzera iz flote ID Riva Tours, saznajemo od Rajka Jurmana, voditelja komercijalnih poslova u riječkoj Lučkoj upravi.


Za putnike s kruzera prigodnu dobrodošlicu priredila je Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka, a za goste kruzera organizirani su izleti i vođeni obilasci.


Foto galerija: Kruzer Marella Explorer 2 u Rijeci Foto: Ana Križanec
Putnici su tako s autobusima odlazili na Plitvička jezera, u Zagreb, Gorski kotar, Opatiju, Mošćenice i Kastav, ali i na Trsat, dok su se mnogobrojni upućivali u samostalan obilazak našega grada.


Iz TZG-a Rijeke istaknuli su kako Rijeka ove godine bilježi izvrsnu turističku sezonu u segmentu kruzinga koja će, s obzirom na izvrsne najave za posezonu, do kraja godine rezultirati sjajnim brojkama.


Naime, živost u riječkoj luci može se očekivati duboko u posezoni te će brodovi za kružna putovanja pristajati i tijekom cijeloga listopada, pa sve do sredine studenoga.