Cijepljenje u Primorsko-goranskoj županiji

Cjepivo stiglo u Rijeku u pratnji naoružanih policajaca! U Domu za starije Kantrida cjepivo je prva primila Dubravka Pavlović

P. N., Orjana Antešić, Hina

Dubravka Palović primila cjepivo na Kantridi

Dubravka Palović primila cjepivo na Kantridi

Kako je jučer najavila epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, doc. dr. Morana Tomljenović, u prvoj turi stiglo je simboličnih 620 doza cjepiva, od čega je 420 namijenjeno Domo za starije Kantrida.RIJEKA – Cjepivo protiv koronavirusa stiglo je u Rijeku, u Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Pošiljku cjepiva pratila je policija, naoružana dugim cijevima.


Kako je jučer najavila epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, doc. dr. Morana Tomljenović, u prvoj turi stiglo je simboličnih 620 doza cjepiva, od čega je 420 namijenjeno Domu za starije Kantrida.

Foto galerija: Cjepivo protiv koronavirusa stiglo u Dom za starije Kantrida Foto: Sergej DrechslerOko 12:30 h prve doze cjepiva protiv Covida-19 stigle su u Dom za starije Kantrida.
U Domu za starije osobe na Kantridi u Rijeci u nedjelju je cijepljena protiv koronavirusa prva osoba u Primorsko-goranskoj županiji, 93-godišnja korisnica Doma Dubravka Pavlović.


Riječanka Dubravka Pavlović boravi u domu dvije godine, vitalna je i druželjubiva, ali tužna što ju je epidemija onemogućila da viđa svoju obitelj.


Voditelju Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrici Rončeviću je, nakon što ju je cijepio, kazala “Ovo ja baš igra”, doznaje se.


Naime, medijsko praćenje cijepljenja unutar Doma za starije osobe nije bilo moguće zbog strogih epidemioloških mjera. U Domu za starije osobe na Kantridi danas će se cijepiti oko 280 korisnika i 50 djelatnika.


Ravnateljica Doma Marija Maras zahvalila je epidemiolozima i Stožeru civilne zaštite Primorsko-goranske županije, Nastavnom zavodu, Primorsko-goranskoj županiji, na razumijevanju i pomoći proteklih mjeseci, te posebno na organizaciji akcije cijepljenja.


 


U ponedjeljak se cijepljenje nastavlja u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a planirano je cijepljenje 200-tinjak najizloženijih zaposlenika u covid odjelima i u hitnoj službi.


Isporuka cjepiva u Rijeci, snimila Orjana Antešić