Događanje

Transformacija obrazovanja: U Rijeci obilježen Međunarodni dan obrazovanja

Ingrid Šestan Kučić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NL

Obilježen je Međunarodni dan obrazovanja pod temom "Transformacija obrazovanja"Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, Srednja talijanska škola Rijeka i Turistička zajednica Kvarnera obilježili su Međunarodni dan obrazovanja pod temom “Transformacija obrazovanja”.


Kao što je detaljno navedeno u UNESCO-vom globalnom izvješću Futures of Education, transformacija budućnosti zahtijeva uspostavljanje međusobnih odnosa obrazovanja, prirode i tehnologije koja prožima naše živote, noseći prilike za dublje znanje o održivom razvoju.


Prodekanica za poslovne odnose prof.dr. Romina Alkier, predstavila je aktivnosti Fakulteta ističući kako je upravo preddiplomski studij Menadžment održivog razvoja koncipiran na način da osigurava relevantna znanja za obavljanje menadžerskih poslova u turističkom sektoru, koji se u suvremenim uvjetima mora razvijati na načelima održivoga razvoja.
Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov naglasila je kako su aktivnosti turističke zajednice usmjerene na razvoj Kvarnera kao održive turističke destinacije.


Učenicima talijanske škole svoja studentska iskustva podijelio je i student Adrian Gostevčić kojemu su učenici postavljali brojna pitanja o životu na FMTU.


Predstavljene su aktivnosti Eko odbora, Centra za karijere i stručnu praksu i Studentskog zbora.


Nakon prezentacije učenici su imali priliku obići novu i staru zgradu Fakulteta te je održan operativni sastanak ravnatelja Srednje talijanske škole Michelea Scalembra, Peršić Živadinov, dekanice Fakulteta prof.dr. Sandre Janković i prodekanice za razvoj prof.dr. Marinele Krstinić Nižić o budućoj suradnji i zajedničkim projektima.