Tradicionalna akcija Općine Jelenje

Najljepša okućnica Milene i Milivoja Bana iz Podhuma

Sanja Gašpert

Okućnica Milene i Milivoja Bana iz Podhuma

Okućnica Milene i Milivoja Bana iz Podhuma

Drugo mjesto osvojila je Jasna Colnar iz Dražica, a treće mjesto podijelile su okućnice Đurđe Rožić iz Podhuma i Mare Kuljanac iz DražicaJELENJE – U tradicionalnoj akciji Općine Jelenje – Izbor najljepše okućnice, prvo je mjesto osvojila okućnica Milene i Milivoja Bana iz Podhuma, drugo Jasna Colnar iz Dražica, a treće mjesto podijelile su okućnice Đurđe Rožić iz Podhuma i Mare Kuljanac iz Dražica.


Općina Jelenje raspisala je početkom kolovoza pozivni natječaj za dodjelu javnih priznanja za 2020. godinu, uključujući priznanje i nagradu za najuređeniju okućnicu.


Sudjelovati je mogao punoljetan mještanin s prebivalištem na području općine Jelenje ili udruga sa sjedištem na jelenjskom području.
Tri najljepše okućnice stoga su po procjeni komisije nagrađene bonovima od 500 kuna za prvo mjesto, 400 kuna za drugo i 300 kuna za treće mjesto.


Također Općina Jelenje i ove će godine, uz općinske nagrade – počasni građanin, koja je pripala Milutinu Drljeviću i nagrada za najbolji kolektiv, koja ide Nogometnom klubu Rječina – dodijeliti i nagrade za najbolje učenike.


Najbolja srednjoškolka je Idora Ban iz Prve riječke hrvatske gimnazije, a najbolji učenik iz Osnovne škole Jelenje–Dražice Marin Ban.


Nagrade će dobitnicima biti uručene u petak 25. rujna na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja, što se održava u sklopu proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika jelenjske župe i Dana Općine Jelenje.