Humanitarni koncert

Tony Cetinski i Mia Negovetić raspametili riječku publiku i pomogli KBC-u Rijeka

Edi Prodan

Humanitarni koncert: Tony Cetinski i Mia Negovetić / Snimio Vedran KARUZA

Humanitarni koncert: Tony Cetinski i Mia Negovetić / Snimio Vedran KARUZA

Bili smo dakle i skeptičn i nemalo ljuti: humanitarni koncert u komornoj atmosferi. A onda su u duetu zapjevali Mia Negovetić i Tony Cetinski. Trgom Rezolucije razleglo se - Te voglio bene assai. I sve je staloRIJEKA  Bili smo nemalo skeptični, skoro pa i ljuti. Spektakl što je godinama unutar humanitarne akcije “Sve za našu djecu” koju je prije puno godina potaknula humanitarna udruga Riječko srce, i s kojom se jako brzo prepoznala i povezala emocionalna komponenta Kanala Ri, privlačio je na Trg Riječke rezolucije na tisuće i tisuće ljudi i više od dvadeset izvođača.


Naprosto bio je to u humanitarnom ali i koncertnom smislu jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u Hrvatskoj. Da bi se ove godine sveo na limitirani broj od 200 posjetitelja raspoređenih na propisanoj udaljenosti i piljepljenih za svoje stolce.


Bili smo dakle i skeptičn i nemalo ljuti: humanitarni koncert u komornoj atmosferi. A onda su u duetu zapjevali Mia Negovetić i Tony Cetinski. Trgom Rezolucije razleglo se – Te voglio bene assai. I sve je stalo. I koža se naježila. I publika, malobrojna je zaplakala. Čista ljubav. Čista emocija.

 


Nije bilo Sve za našu djecu, ali bilo je za defibrilator koji je neophodno potreban Inefektološkom odjelu KBC Rijeka.


Skuplja se za njega već duže vrijeme, s obzirom da je u prvih sat vremena direktnog prijenos humanitarnog koncerta na Kanalu Ri svoj poziv uputilo skoro dvije tisuće gledatelja, misija je ispunjena.


I opet su, koliko je god koronavirus bio prijeteći nastrojen prema svim društvenim aktivnostima, humanitarci predvođeni Daliborom Horvatom, Lidijom Šušak i Larryem Ambrozichem ispunili misiju: sredstva za riječkom KBC-u neophodni defibrilator su – prikupljena!Ono što ćemo dakako još učiniti – zahvalit ćemo se gostima, iznimnim vokalima čije su se skladbe također jako dobro uklopile u opću atmosferu Trga Riječke rezolucije – Juri Brkljači i Marku Kutliću. I oni su atmosferom svojih pjesama, općom emocijom koju su predali publikom razrahljenom Trgu doprinijeli općoj atmosferi zajedništva. Ljubavi i spremnost na pomoć drugome. Onom koji bez nas do spasa ne bi mogao.

Foto galerija: Humanitarni koncert: Tony Cetinski i Mia Negovetić Foto: Vedran Karuza