Lokalni izbori

Tomislav Klarić tvrdi da je HDZ-ova vlast uspjela Bakru vratiti stari sjaj

Sanja Gašpert

S. Drechsler

S. DrechslerBAKAR – »Vrijednosti koje traju« moto je predizborne kampanje Tomislava Klarića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Bakra, koji kreće u utrku po svoj peti mandat, a program kojim ponovo namjerava osvojiti glasove birača, kao i kandidate s liste HDZ-a za Gradsko vijeće Bakra, za koje je rekao da su »oni s iskustvom, ali ih ima i pomlađenih«, predstavio je jučer na Masarykovoj obali u Bakru.


– Simbolično našu kampanju krećemo s Masarykove obale jer je upravo danas odabran izvođač radova za nastavak uređenja ovog dijela obale, kojega je dio već započeo s druge strane Bakra, a riječ je o uređenju obale i parka Banj. Za taj je projekt Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo pet, a Grad Bakar 1,5 milijuna kuna. U protekle četiri godine HDZ-ove vlasti u Bakru ostvarili smo sve obećano – izgradili sportsku dvoranu OŠ Hreljin, izgradili dječje parkove, novi Vatrogasni park na Škrljevu, proširili Dječji vrtić Škrljevo, brinuli smo se za djecu i mlade, ali i umirovljenike, obećali tisuću, a otvorili 1.260 novih radnih mjesta. Vizija je bila vratiti Bakru stari sjaj i postaviti ga na kartu Hrvatske kao gospodarsko središte Hrvatskog primorja. U tome smo i uspjeli jer je danas bakarska Industrijska zona motor razvoja i glavni pokretač svih projekata u našim naseljima – kazao je Klarić podsjećajući kako je prije četiri godine gradski proračun iznosio 65, a danas je on 116 milijuna kuna, bez kredita i poreznih i drugih opterećenja građana. U sljedećem mandatu nastavit ćemo s projektima, kreće izgradnja kolektora i pročišćivača voda u Bakru, gdje uređujemo i muzej, a petnaestak gradilišta već je otvoreno. U sljedeće četiri godine samo u Bakar ćemo uložiti devedeset milijuna kuna, kazao je Klarić.


Podršku je Klariću došao dati i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je kazao kako su HDZ-ov kandidat, kao i lista pobjednički, jer su, dodao je, Bakar u proteklim godinama učinili boljim i drugačijim.
Bakar je grad koji se razvija u svim segmentima, istaknuo je Butković. Riječi podrške uputio je i saborski zastupnik i HDZ-ov kandidat za župana Primorsko-goranske županije Gari Capelli, koji je kazao kako ova županija treba promjene. Dat ćemo zamah gospodarstvu koje će vratiti i bolju demografsku sliku, kazao je Cappelli.