Najavljeno

Tečaj za trudnice od 20. svibnja u Viškovu

Jakov Kršovnik

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Informacije se mogu dobiti na broj mobitela 099/251-8231. Tečaj se održava kroz tjedan, svakoga dana u 18 satiTečaj pripreme trudnica za porod i majčinstvo bit će od 20. do 27. svibnja u vijećnici Općine Viškovo, Saršoni 19, javljaju iz općinske uprave. Glavni ciljevi tečaja su smanjiti tjeskobu i strahove trudnica te podučiti ih motoričkim i respiratornim vještinama kako bi se olakšao porod.


Informacije se mogu dobiti na broj mobitela 099/251-8231. Tečaj se održava kroz tjedan, svakoga dana u 18 sati.


U ponedjeljak 20. svibnja tečaj počinje s temom zdrava i uspješna trudnoća, o kojoj će govoriti Milena Prar, bacc. med. techn, u utorak 21. svibnja o porođaju i babinjama govorit će Sanja Jurica, dr. med. spec. ginekologije i opstetriciji.
O ulozi patronažne sestre u njezi majke i novorođenčeta u srijedu 22. svibnja govori Slavica Ivić, bacc. med. techn., a vježbe u trudnoći, za koje je potrebno ponijeti i prostirku pokazat će Dunja Pranjić Ivić, bacc.physioth. O psihološkom aspektu roditeljstva govorit će u petak 24. svibnja Orjana Marušić Štimac, mr. sc., psiholog, a u ponedjeljak 27. svibnja o dojenju Afrodita Klisović, bacc. med. techn.