Imenovanje

Tanja Tomas nova direktorica TZ Jelenje

Sanja Gašpert

Tanja Tomas / Foto Općina Jelenje

Tanja Tomas / Foto Općina Jelenje

Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Jelenje imenovalo novu direktoricu TZ-aTanja Tomas nova je direktorica Turističke zajednice Općine Jelenje, a odluku o imenovanju donijelo je Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Jelenje, na temelju prijedloga Povjerenstva za provedbu natječaja.


Zbog odlaska na novo radno mjesto i na osobni zahtjev, dosadašnja direktorica Petra Maštrović Kušić prestala je obnašati dužnost direktora ureda krajem siječnja te je raspisan natječaj na koji je pristiglo sedam valjanih prijava.


Kandidati su pozvani na razgovor te je jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća za novu direktoricu izabrana Tanja Tomas.
Tanja Tomas rođena je 20. kolovoza 1985.godine i živi u Kraljevici. Nakon završene srednje Hotelijersko turističke škole, upisala je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te je po struci diplomirani ekonomist.


Svoje prvo radno iskustvo, odmah nakon završetka studija, Tanja je stekla u Turističkoj zajednici Grada Bakra, kao polaznica jednogodišnjeg stručnog usavršavanja te je položila i stručni ispit za rad na stručnim poslovima u turističkom uredu.


Slijede četiri godine sezonskog rada obavila je u istoj zajednici, gdje je stekla iskustvo u organizaciji raznih manifestacija, usko surađivala s udrugama, pojedincima, poslovnim subjektima.


Priliku za samostalno vođenje ureda dobila je odlaskom tadašnje direktorice na porodiljni, kada je postala zamjenica direktorice.


Na toj poziciji u cijelosti je upoznala način rada turističke zajednice, poslove vezane za financije, administraciju, organizaciju rada te vođenje ureda.


– Dosadašnje radno iskustvo i želja za radom u manjim sredinama naveli su me da pošaljem prijavu na natječaj.


Upoznata sam s svim manifestacijama i projektima na području Općine Jelenje te kroz svoj rad želim i dalje nastaviti razvijati kulturološku i povijesnu važnost ovog kraja, vodeći računa da sve što radimo bude privlačno širokom spektru populacije.


Smatram da je u ovom poslu vrlo bitna suradnja s udrugama i pojedincima, kako bi s finalnim proizvodom bili zadovoljni mještani i posjetioci.


Ovaj posao za mene je veliki izazov, a raditi na prosperitetu mjesta je moja najveća motivacija.


Nastavljamo s pripremama za nadolazeće manifestacije koje su poznate širem na širem području, a vjerujem da ćemo kroz četverogodišnji plan i program obogaćivati postojeće manifestacije i osmišljavati nove turističke proizvode, kaže Tanja Tomas, koja je funkciju direktorice TZO-a Jelenje preuzela je ovog ponedjeljka, 19. veljače i obnašat će je sljedeće četiri godine.