Erazma Barčića 11

“Sweet House”: u samom centru Rijeke otvorena preslatka palačinkarnica

Lucija Sučić

Foto: Lucija Sučić

Foto: Lucija Sučić

"Kruna" menija je Baby lasagna, palačinka s Nutellom i jagodama

Već znamo da mnogi gube živce meandrirajući centrom grad(ilišt)a, ali umjesto da se sekirate, udrite brigu na veselje i zasladite si dan – palačinkama!


U samom centru Rijeke, na adresi Erazma Barčića 11 otvorila se preslatka palačinkarnica “Sweet House” koja na meniju ima, pogađate, palačinke.


Hodajući ulicom dao se osjetiti miris koji nas je instantno vratio u djetinjstvo, a pri ulasku u palačinkarnicu dočekao nas je širok osmijeh Ante Bekavca i Kristine Tadić. Inspiracija od studentskih dana


O samoj ideji palačinkarnice Bekavac je ispričao: “Bili smo inspirirani već za vrijeme studentskih dana dok smo ovdje studirali idejom o palačinkarnici i kako je upravo to nešto što Rijeci nedostaje.


Nakon završetka studija posvetili smo se tome i pronašli bakinu recepturu, a ideja nam je bila: ako se nama ne sviđa to ne želimo davati drugima. Kvaliteta nam je bila na prvom mjestu”. 13 vrsta slatkih nadjeva


Još jedna stvar oko koje se ne morate brinuti su cijene jer su vlasnici imali na umu svačiji, a pogotovo studentski budžet.


“Drugo nam je definitivno bila cijena jer smo ovo željeli učiniti pristupačnim ama baš svima, osobito studentima jer se i sami sjećamo kako je to brojati svaku kunu”, nadodao je Bekavac.


Na meniju možete birati, osim praznih, između 13 vrsta slatkih nadjeva, a palačinke se rade prema domaćoj recepturi. “Kruna” menija je Baby lasagna, palačinka s Nutellom i jagodama.


“Jako nam je drago što svoju ljubav prema slatkom možemo dijeliti sa svima drugima. Pozivamo sve da nam se pridruže i da svi zajedno dijelimo našu ljubav prema palačinkama i slatkome, jer to vrlo dobro dođe, a pogotovo kada su loši i teški dani. Malo utjehe naći u slatkome – zašto ne?”, zaključili su vlasnici, a mi se skroz slažemo!