KD ViK

Svjetski dan voda na riječki način: Grafiteri stvarali na temu klimatskih promjena

Ljiljana Hlača

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinRIJEKA – Svjetski dan voda može se obilježiti i na umjetnički način. Dokazuje to akcija koja se održala u prostoru bivšeg kompleksa Teri-Crotek u Ulici Milutina Barača, a u organizaciji KD Vodovod i kanalizacija gdje su riječki »street art« umjetnici stvarali na temu – voda i klimatske promjene.


Sve se više govori o razornijem utjecaju globalnog zatopljenja na ljudsku svakodnevicu, a time i vodu, a KD Vodovod i kanalizacija ovakvim aktivnostima nastavlja s brendiranjem ovog resursa, educirajući i informirajući javnost.


– U povodu skorašnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda okrenuli smo se nekim novim, naizgled neočekivanim suradnjama, izjavila je Jelena Zorić Domitrović, stručni suradnik za odnose s javnošću pri ovom poduzeću.
– Pozvali smo mlade grafitere na izradu radova primjenjujući tehniku grafitnog crtanja, na temu voda i njene stoljetne utkanosti u sve sfere našega grada, zaključila je naša sugovornica.


Projektu se odazvalo sedmero grafitera iz Rijeke, a među njima je bio i Bruno.


– Grafiteri rado prihvaćaju ovakve suradnje jer nam one pružaju mogućnost da prikažemo možda za nas nesvakidašnje teme. Ovo je za nas izazov, a isto tako želja nam je da ljudi upoznaju naš način rada, rekao nam je Bruno.


Cjelokupan proces nastanka crteža na lesonit-pločama dokumentirao je svojom fotokamerom  i naš fotoreporter Marko Gracin, a njegove fotografije će se moći razgledati od 18. do 25. ožujka na postamentima na Korzu, u sklopu izložbe pod nazivom »Grafitima za vodu«.


Izložba će biti samo djelić onoga što riječki ViK priprema u povodu Svjetskog dana vode, saznali smo.