Tina Gams-Fučić

Svi skupa za Kantridu: U samo 14 dana prikupljeno 60.000 kuna za Dječju bolnicu!

Bruna Matičić

Foto Facebook Tina Gams Fučić

Foto Facebook Tina Gams Fučić

Tina Gams-Fučić ostvarila je svoj cilj i prikupljenim će iznosom kupiti prijenosni ultrazvučni aparat za bolnicu Kantrida Philips Lumify UZV koji će iz SAD-a stići kroz mjesec danaProdajom slikovnice »Sjajne poruke za djecu i odrasle« i humanitarnom akcijom »Svi skupa za Kantridu« autorica Tina Gams-Fučić u 14 dana prikupila je 60.000 kuna za Dječju bolnicu Kantrida.


Njezina ručno oslikana slikovnica koja sadrži više od 20 priča u rimama oduševila je male i velike čitatelje i rasprodana je u kratkom roku, čime je autorica ostvarila svoj cilj i prikupljenim će iznosom kupiti prijenosni ultrazvučni aparat za bolnicu Kantrida Philips Lumify UZV koji će iz SAD-a stići kroz mjesec dana.


– Sredstva su prikupljena za prijenosni ultrazvučni uređaj koji ima opću primjenu u pedijatriji. Radi se o digitalnom kompaktnom malom uređaju koji ima opću primjenu u pedijatriji i može se vrlo lako donijeti do bolesničkog kreveta, što je osobito važno za djecu koja su teže bolesna ili im treba hitna ultrazvučna pretraga.
“Male stvari sreću grade. A sreća – nije mala stvar!
Sjaj u očima djece – tamo unutra ima Bog svoj oltar.”


Objavljuje Tina Gams – FučićPonedjeljak, 19. travnja 2021.


Uređaj podržava i funkcije pohrane slika, prijenosa podataka i ispisa – izjavila je predstojnica Klinike za pedijatriju Kantrida prof. dr. Jelena Roganović koja je iznenađena i oduševljena brzinom kojom je iznos skupljen te je u ime djece najljepše zahvalila.


– Proizvođač nas je obavijestio da je od prošlog tjedna na Lumify uređaju dostupna i nadogradnja s protokolom za UZV pluća baziranim na anatomskoj inteligenciji koja prepoznaje B-linije i sumira ih u lako preglednom izvještaju.


Uz brojne primjene u brzoj dijagnostici i hematologiji, Dječja bolnica Srebrnjak upotrebom Lumify uređaja, prema riječima dr. Natka Becka, voditelja Odjela radiologije, smanjila je broj RTG snimaka pluća kod djece za više od 60 posto, prilikom čega je veliki broj mladih liječnika educiran o osnovama rada s UZV-om – istaknula je Tina Gams-Fučić, također oduševljena interesom čitatelja i iznosom prikupljenim u vrlo kratkom razdoblju