EU fondovi

Sveučilište u Rijeci dosad iz EU strukturnih i investicijskih fondova povuklo čak 362 milijuna kuna

Ingrid Šestan Kučić

Virtualni kampus znači dodatne mogućnosti i priliku izgradnje internacionalnih kurikuluma bez dodatnih troškova - prof. dr. Snježana Prijić Samaržija / Foto Marko GRACIN

Virtualni kampus znači dodatne mogućnosti i priliku izgradnje internacionalnih kurikuluma bez dodatnih troškova - prof. dr. Snježana Prijić Samaržija / Foto Marko GRACIN

Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama već godinama uspješno sudjeluje u realizaciji projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondovaRIJEKA – Sveučilište u Rijeci pridružilo se manifestaciji Dani otvorenih vrata EU projekata koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije.


Manifestacija se održava do 30. studenoga, a uz predstavljanje projekata koji su doprinijeli razvoju lokalnih zajednica u različitim sektorima, cilj održavanja manifestacije je motivirati i inspirirati sve buduće korisnike koji žele svoje ideje financirati sredstvima iz fondova Europske unije.


Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama već godinama uspješno sudjeluje u realizaciji projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF). Rektorat Sveučilišta u Rijeci je do sada proveo projekte financiranja iz ESIF-a u vrijednosti većoj od 362 milijuna kuna, a ništa manje nisu uspješne ni sastavnice. Tu su nekoliko riječkih projekata financiranih sredstvima Europske unije, a među njima »InAmath – true face of Math« Odjela za matematiku, »Measuring the Social Dimension of Culture (MESOC)« Odjela za informatiku, Studentska konferencija o poduzetništvu Ekonomskog fakulteta čiji je cilj povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR.
Pomorski fakultet je u ESF projektu Medusa i Pandora, a Pravni fakultet u projektu »Praxis Iuris – Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci«.