Blagdan

Sveti Nikola na Morskoj pahuljici najmlađim Riječanima dijelio darove

Katarina Bošnjak

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Morska pahuljica otvorena je do 15. siječnja 2022., a klizati se može svakim radnim danom od 16 do 22 sata.Početak je božićnih čarolija te je cijeli grad u duhu adventa okićen najljepšim ukrasima i svjetlucavim lampicama.


Na klizalištu Morska pahuljica i ove se godine tradicionalno održao doček sv. Nikole, a brojni mališani zajedno s roditeljima nestrpljivo su iščekivali svoje zaslužene poklone na Gatu Karoline Riječke.


Foto galerija: Sveti Nikola darivao najmlađe Riječane Foto: Marko Gracin


Program je započeo prigodnom blagdanskom predstavom »Čajanka kod šeširdžije« Plesne udruge Ri dance iz Rijeke u kojoj su plesačice i plesači različitih uzrasta veselim nastupom zajedno obogatili blagdan.
Najmlađi iz publike uživali su u plesnim točkama s poznatom glazbom poput pjesama »Let it go« ili »Cotton eye Joe«, a plesna udruga izvela je i one zahtjevnije koreografije uz skladbe iz »Orašara« i »Pirata s Kariba«.


Odmah nakon nastupa, na scenu je izašao i sv. Nikola kojeg su djeca pozdravila pjesmom »Sveti Niko svijetom šeta«, dok je on dijelio poklone svoj djeci koja su bila dobra, a oni znatiželjni mogli su mu postaviti i koje pitanje.


Sv. Nikola je pozvao svu djecu da mu se pridruže i iduće godine, a nakon završetka programa svi posjetitelji pozvani su i na zajedničko klizanje.


Morska pahuljica otvorena je do 15. siječnja 2022., a klizati se može svakim radnim danom od 16 do 22 sata.