Dan Općine Kostrena

Sveti Nikola morskim putem stigao u uvalu Žurkovo: Djeca ga nagradila pjesmom i recitacijom

P. N.

Foto Davor Dragičević

Foto Davor Dragičević

Brojni su mališani iz Dječjeg vrtića "Zlatna ribica" te učenici Osnovne škole Kostrena prigrlili omiljenog gosta koji im je dijelio bombone, strpljivo im postavljao pitanja i pažljivo slušao odgovore 


Danas na blagdan sv. Nikole, zaštitnika Općine Kostrena u uvalu Žurkovo u 10 sati morskim putem stigao je sv. Nikola glavom, bradom i kapom.


Kostrena i sv. Nikola oduvijek su neraskidivo povezani, jer upravo 6. prosinca Kostrena slavi Dan Općine i blagdan svog zaštitnika – sv. Nikole, zaštitnika pomoraca. Malo je mjesta koje imaju takvu povijest pomorstva kao Kostrena.
Razlog je to da smo, prije nekoliko dana, svjedočili i otvorenju sjajnog Interpretacijskog centra Kuće kostrenskih pomoraca.


Foto Davor Draguičević


Brojni su mališani iz Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” te učenici Osnovne škole Kostrena prigrlili omiljenog gosta koji im je dijelio bombone, strpljivo im postavljao pitanja i pažljivo slušao odgovore, a recitiralo se stihove i pjevalo uglas.


Potrajalo je druženje, a na kraju su domaćini iz Općine Kostrena i TZO Kostrena djecu darivali čokoladnim darom što je cijelom događanju dalo dodatnu draž.


Foto Davor DRAGIČEVIĆ