Osvajači Kupa

Svečano i emotivno: Gradonačelnik Kastva primio trofejne boćare

Slavica Kleva

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac s osvajaćima Kupa Hrvatske iz Boćarskog kluba Kastav / Foto Slavica Kleva

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac s osvajaćima Kupa Hrvatske iz Boćarskog kluba Kastav / Foto Slavica Kleva

U dramatičnoj završnici održanoj na Pelješcu, kastavski boćari pobijedili su aktualne prvake Hrvatske, ekipu Biston, za jedan punat 13:12.Bilo je svečano i vrlo emotivno u kastavskoj vijećnici, gradonačelnik Matej Mostarac primio je boćare koji su se s Pelješca protekli tjedan vratili ovjenčani peharom.


Boćarski klub Kastav osvojio je Kup Hrvatske.


U dramatičnoj završnici održanoj na Pelješcu, kastavski boćari pobijedili su aktualne prvake Hrvatske, ekipu Biston, za jedan punat 13:12.
– Hvala ekipi koju čine Kristijan Mulac, Rajko Turak, Ante Kolceg, Emilio Bošković i Simon Ujčić! Ako se itko pitao zašto smo gradili dvoranu, Boćarski dom, dali ste im najbolji odgovor, kazao je između istalog Mostarac.


– Da Kastav ulaže u razvoj sporta vidi se po rezultatima i osvojenim medaljama, pa gotovo u svim sportskim granama.


Pa i činjenica da već u ponedjeljak starta škola boćanja, odnosno škola za djecu, govori sama za sebe. Štoviše, slijedeća želja nam je uključiti i djecu s invaliditetom i posebnim potrebama, boćanje može biti terapija, dodao je Mostarac.


U ime pobjedničke ekipe obratio se predsjednik Boćarski kluba Kastav Davor Zubović ne krijući zadovoljstvo.
– Hvala svima što su vjerovali u nas, posebno Gradu Kastvu hvala i gradonačelniku Mostarcu. Želja nam je da se nikad ne zaboravi 16.listopad 2021. godine.


Osvojen Kup poklanjamo gradu i našem gradonačelniku zbog uvjeta koje nam je pružio za treniranje i što je imao sluha za naše potrebe. Ovom prilikom bih pohvalio i našu žensku ekipu boćarica koje također imaju zapažene rezultate, kazao je Zubović.