Riječko srce

SVE ZA NAŠU DJECU Riječani prikupljaju novac za Senzornu sobu za djecu s Downovim sindromom

Barbara Čalušić

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Otvoren je humanitarni telefon 060 9009, a Riječko srce uz pomoć Riječana velikog srca nada se prikupiti više od 100.000 kuna za potrebe djece sa sindromom DownRIJEKA Ovogodišnje izdanje humanitarne akcije “Sve za našu djecu” posvećeno je prikupljanju sredstava za djecu s Downovim sindromom, točnije za Udrugu za sindrom Down Rijeka 21.


Sredstva prikupljena u akciji koja je započela danas točno u ponoć otvarenjem humanitarnog telefona na broju 060 9009, a bit će završena velikim koncertom na Trgu Riječke rezolucije 16. svibnja, prikupljaju se sredstva za opremanje senzorne sobe u Udruzi za sindrom Down koja bi djeci trebala omogućiti ranu interevencijsku terapiju što predstavlja veliku priliku za razvoj djece s Downovim sindromom.


– Senzorna soba kod djece jača njihova osjetila prilagođenim materijalima i preparatima te se korisiti po individualnim potrebama svakog djeteta. U senzornoj sobi različiti su materijali, senzorna staza, zvukovi i instrumenti, zidne projekcije koji jačaju adapatciju i osjetila, objasnila je tajnica Udruge Ana Buneta najvljući humanitarnu akciju.
Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 okuplja oko 150 članova, roditelja i djece sa sindromom Down. Kako je istaknula Buneta, sustav ne nudi ranu intervencijsku terapiju za djecu s Downovim sindromom koja im je potrebna od rođenja te su usluge defektologa dostupne samo u Udruzi.


Kako je kazao Dalibor Horvat, predsjednik Udruge Riječko srce koja akciju “Sve za našu djecu” organizira zajedno s KanalomRi, u tri dosadašnje akcije ranijih godina prikupljeno je oko 400 tisuća kuna namijenjenih Udruzi Dira, riječkoj Klinici za pedijatriju i Osnovnoj školi Pećine.


– U ovoj akciji očekujemo da ćemo prikupiti više od 100 tisuća kuna za senzornu sobu čija je vrijednost 154 tisuće kuna, rekao je Horvat.


Osim humanitarnog telefona i završnog koncerta u svibnju, novac će se prikupljati i na koncertu u HKD-u na Sušaku na kojem će nastupiti zvijezde Ča-vala.


Na najavi akcije javnosti se predstavila i Izabela Hujić, djevojka s Downovim sindromom, pozvavši sve građane da se odazovu ovoj vrijednoj akciji i pomognu Udrugu za sindrom Down Rijeka 21.