Svečanost primopredaje

SVE ZA NAŠU DJECU Najmlađi sada mogu osjetiti senzornu sobu

Biljana Savić

Soba je važna za terapijski rad s djecom / Foto Damir ŠKOMRLJ

Soba je važna za terapijski rad s djecom / Foto Damir ŠKOMRLJ

Senzorna soba od izuzetne je važnosti za terapijski rad s našom djecom, a tu pripadaju i svi iz Primorsko-goranske županije, neovisno o materijalnome statusu njihovih roditelja, poručila je ČuljakRIJEKA Tijekom humanitarne akcije »Sve za našu djecu« prikupljeno je gotovo 116 tisuća kuna za opremanje senzorne sobe specijaliziranim pomagalima koja stimuliraju taktilna, vizualna i auditivna osjetila koja djeci s posebnim potrebama i djeci sa sindromom Down pomažu u svakodnevnim interakcijama.


 Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJDanas je došao na red taj konačni trenutak svečanosti primopredaje senzorne sobe opremljene sredstvima prikupljenim spomenutom humanitarnom akcijom u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce.

Na iznenađenje svih prisutnih, djeca s Downovim sindomom priredila su im priredbu i dobrodošlicu. Predsjednica Udruge Rijeka 21 Mila Čuljak, zahvalivši se organizatorima humanitarne akcije i svim sudionicima kazala da su tim činom obgrlili sve djelatnike, roditelje i djecu Udruge.


– Senzorna soba od izuzetne je važnosti za terapijski rad s našom djecom, a tu pripadaju i svi iz Primorsko-goranske županije, neovisno o materijalnome statusu njihovih roditelja, poručila je Čuljak.


Predsjednik Udruge Riječko srce Dalibor Horvat zahvalio je svima koji su pridonijeli ovoj humanitarnoj akciji i izrazio nadu da će se veliko srce Riječana pokazati na djelu i iduće godine, kad će ova udruga obilježiti svoju petu godišnjicu, a dosad je prikupila gotovo pola milijuna kuna za dobrobit djece. U ime Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije svečanosti su se pridružile Karla Mušković i Marina Medarić.