15. izdanje

Sve je spremno za novi Kobasica Open: “Prvi vikend novega leta – si na Grobnišćinu!”

Portal Novi list

S jednog od ranijih izdanja Kobasica Opena / Foto Marko Gracin

S jednog od ranijih izdanja Kobasica Opena / Foto Marko Gracin

Ljubitelji mesa ovaj dan uvijek imaju označen u kalendaru, a mi ne vidimo bolji način slasnog početka godine



U početak svake nove godine poznato je da Čavjani ulaze jako i s puno događanja. Tako nas i ovog, prvog vikenda u 2024. godini očekuje pregršt zanimljivih tradicionalnih ali i novih događanja na Čavji.


Već tradicionalna ali i nesvakidašnja manifestacija 15. po redu „Kobasica open” održati će se u petak, 5. siječnja u Buffetu Pomorac.


Ukusna hrana, neodoljivi mirisi, živa glazba i šarenilo ljudi zasigurno će vas zabaviti i zagrijati u hladne dane siječnja. Ljubitelji mesa ovaj dan uvijek imaju označen u kalendaru, a mi ne vidimo bolji način slasnog početka godine.




Ocjenjuje se najbolja kuhana i najbolja pečena kobasica, a na natjecanje se može prijaviti svatko i to kod domaćina ove zabave, u Buffetu „Pomorac“ do samog početka natjecanja koje je zakazano u 18 sati.



Imamo i nagradnu igru pod nazivom „Pogodi kuliko komadi kobasic je va škatuli“ – ki pogodi, nosi kobasice doma! Ovim putem vas pozivamo na ovu jedinstvenu veselicu koja obiluje glazbom, odličnom hranom i još boljom zabavom.


Doprinesite i vi tom divnom mirisu svojim kulinarskim sposobnostima ili samo dođite na neodoljiv i slastan zalogaj. Zabava se proteže do subote, 06. siječnja kada naši Grobnički dondolaši tradicionalno na blagdan Sv. Tri kralja dižu zvonac na Cerniku.


U nedjelju, 7. siječnja smo u sportskom duhu jer smo domaćini 6. kola Zimske lige trčanja koja će se ove godine održati na Automotodromu Grobnik.


Po prvi puta trčati će se po Automotodromu i po prvi puta Zimska liga će se pretvoriti u „noćnu ligu” obzirom da je start u 18 sati.


Zaista će biti atraktivno za pogledati ali i za okušati se u ovakvom izazovu. Sve detalje o utrci i načinu prijave potražite na Facebook događaju.