Sjećanje na 1997.

Sušački gimnazijalci proslavili srebrnih 25 godina od mature

Helena Fogas

Fotografija za uspomenu ispred PSHG-a / Foto N. KURTI

Fotografija za uspomenu ispred PSHG-a / Foto N. KURTI

Vrijeme brzo ide, a s njim i godine pa su odlučili da ne čekaju 30. obljetnicu za novi susret, već da se, ne toliko formalno, nađu na piću već za godinu danaRIJEKA – Pet po pet i skupilo se i njima – srebrnih 25! Ne godina braka, već godina mature! Naime, sada već daleke 1997. godine svoje je srednjoškolske klupe napustilo 37 učenika 4. b razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. Tih su se dana s oduševljenjem prisjetili te ih svečano i obilježili.


Iako im je prije par godina na vječni počinak otišla voljena razrednica Maja Krstelj, čiji je grob odabrana delegacija i posjetila, svoje su druženje ipak započeli u školskim klupama, u učionici u kojoj im je razrednica Krstelj predavala biologiju te na satovima razredne zajednice rješavala sve tekuće školske nedaće i probleme. Osim razrednice, prisjetili su se školskih kolega koji toga dana nisu nazočili obljetnici mature te raznih gimnazijskih dogodovština, uspomena i anegdota.


Nakon fotografiranja za trajnu uspomenu, druženje su nastavili u nedalekom restoranu gdje su srednjoškolske teme zamijenili onima iz današnjih dana te su međusobno provjerili bračne i radne statuse, dob i broj djece te ostale životne okolnosti. Vrijeme brzo ide, a s njim i godine pa su odlučili da ne čekaju 30. obljetnicu za novi susret, već da se, ne toliko formalno, nađu na piću već za godinu dana. Ovogodišnjoj obljetnici mature odazvali su se (dame su navedene s djevojačkim prezimenima) Iva Hunjek, Željka Rubeša, Milica Polić, Željka Maglica, Irina Ukalović, Antonija Strika, Danijela Bartolović, Lidija Molnar, Dragana Vidović, Romina Stanković, Mirela Terzić, Ana Čerina, Saša Žiković, Mislav Galler, Juraj Klarić, Goran Perožić i David Kabalin.